Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

3 βαρβάτες υποθέσεις στο ξέπλυμα!

1. H HSBC ενημέρωσε ότι Ελβετός επενδυτής που συνδέεται με την υπόθεση inside trading του Λαβίδα στη Ν. Υόρκη, ζήτησε να ανοίξει μερίδα στο ΧΑ!

2. Η αρχή για το ξέπλυμα του Μονακό, ζητεί στοιχεία για την δράση στην Ελλάδα, Έλληνα επωνύμου  επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο Πριγκιπάτο! Τον ψάχνει για απάτες και υπεξαίρεση!

3. Η αρχή για το ξέπλυμα της Κύπρου, ζητεί στοιχεία για τη δράση 2 μοναχών του Αγίου Όρους, γνωστής Μονής, οι οποίοι έστειλαν εμβάσματα 1,2 εκατ. στην Κύπρο και σηκώνουν τα λεφτά σε μετρητά!


Οι δημοσιονομικοί στόχοι, τα μέτρα στήριξης, και τα ρίσκα του 2023
-Οι δημοσιονομικές παρενέργειες της ανόδου του πληθωρισμού, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, και οι κρατικές “ενέσεις” στην οικονομία


Σκληρή διαπραγμάτευση για το πλαφόν στο αέριο
-Άκαμπτοι οι Γερμανοί – «Πιρουέτες» από την Κομισιόν – Η Ελλάδα μέλος της άτυπης πεντάδας που προωθεί συνολική λύση


Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Imerys η Βιώσιμη Ανάπτυξη
– Η Ελλάδα στηρίζεται στον ορυκτό πλούτο καθώς έχει μία μεγάλη ποικιλία α’ υλών και για πολλές από αυτές διαθέτει κοιτάσματα παγκόσμιας εμβέλειας.


Επιμένει ο πληθωρισμός, νέο sell-off στη Wall Street
-Σε πανικό οι κεντρικές τράπεζες – Απέτυχαν παταγωδώς οι αναλυτές


Άλκης Παναγόπουλος:«Σε καμιά περίπτωση το 2019 δεν ήταν η αποκάλυψη του ελληνικού τουρισμού»


«Πολυθρόνα για δύο» με Ελλάκτορα και ΓΕΚ Τέρνα ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Αττικής οδού – Η διαδικασία πηγαίνει συνεχώς πίσω και είναι πλέον αμφίβολο εάν και πότε θα πραγματοποιηθεί!
-Η αύξηση του κόστους χρήματος, η μείωση των περιθωρίων για τα ξένα funds, οι «διπλές» εκλογές, το κατέβασμα του «πήχη» κάτω από τα 2 δισ. και οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των διοδίων!


Ποιος κάνει κουμάντο στο Μαξίμου; Ο «έγκριτος νομικός» με τα «σπουδαία νομοσχέδια» και τον εκλογικό νόμο ή ο «παλιός» που όπως λέει… ξαναγύρισε από την «εξορία» και κατευθύνει καταστάσεις;
-Δύο ξένοι στο ίδιο Μέγαρο! Θα έχει ενδιαφέρον ποιος τελικά εκ των δύο θα επικρατήσει σε αυτή την άτυπη σύγκρουση της παρασκηνιακής εξουσίας και θα εξοστρακίσει τον άλλο…


Την δεύτερη φορά ο Βούδας της Ραφήνας δεν θα του την χαρίσει του Κυριάκου! Του τα έχει μαζεμένα! Και τα «δίνει όλα» για τον «Πρώτο τη τάξει» διάδοχο!
-Το φλερτ με τον Σαμαρά και η διαχρονική φιλική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα! Ο Κων. Καραμανλής βλέπει στον εαυτό του τον ρόλο του Σωτήρα Κοινής Αποδοχής σε μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας!


Θέλουν την συνεταιριστική τράπεζα Σερρών οι Εξάρχου – Μπάκος – Καϋμενάκης υπό δύο αυστηρές προϋποθέσεις: άδεια πανελλαδική και καταβολή μάξιμουμ 25-30 εκατ. για να κλείσουν οι τρύπες!
-Σε αδιέξοδο οδηγούν οι καρεκλοκένταυροι της Διοίκησης και τα συμφέροντα, την ιδιωτικοποίηση του 20% της Εθνικής! Το ΤΧΣ, ο Πατέλης και το κενό εξουσίας στο Μαξίμου!


«Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά»: Ο Μηλιώνης, οι Εβραίοι, η κάνναβη, το εργοστάσιο στην Κόρινθο και ο «κρυφός μέτοχος», σύμφωνα με τις φήμες επώνυμος πολιτικός!!!
-Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα παράκεντρα της Δικαιοσύνης ερευνούν μεθοδικά και εξονυχιστικά στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή τους σχετικά με τη συμμετοχή γνωστού πολιτικού παράγοντα «στα κόλπα»!


Όλη η αλήθεια για την Παγκρήτια: Ο ρόλος του Στουρνάρα, οι 4 συστημικές τράπεζες, τα κυβερνητικά τηλέφωνα, το «παιχνίδι» του Σάλλα, η οπισθοχώρηση Μουνδρέα και το ναυάγιο του ντιλ με τον Θ. Αγγελόπουλο στο παρά πέντε!
-Μόλις 3-4 εκατ. στις προεγγραφές έβαλε ο εφοπλιστής σύντροφος της Έλλης Στάη, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Μ. Σάλλας (που αφήνει το ενδεχόμενο ανοικτό εν όψει 27 Οκτωβρίου) δεν μπαίνει!


Μυλωνάς και Σία έχουν αποθρασυνθεί και νομίζουν ότι η Εθνική είναι τσιφλίκι τους: Από το Costa Navarino με τα έξοδα πληρωμένα, οι Άραβες τους «ξινίζουν» και οι Ολλανδοί και Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες τους «βρομάνε»!
-Τώρα βάλανε και τα «καρακόλια» να μιλάνε για ξεπούλημα της Εθνικής! Τους νέο νταβατζήδες του τραπεζικού συστήματος που μια ζωή παίζουν την αγορά προς τα κάτω και σπέρνουν την καταστροφή!


Ο fund manager – διαχειριστής επενδυτικής τράπεζας «τα έχει βάλει» με «παράγοντα» της εξουσίας που δεν παρενέβη και έτσι έμεινε έξω από μεγάλη δουλειά, ιδιωτική ή του Δημοσίου!
-Ο παρ’ ολίγον συστημικός τραπεζίτης είναι «πυρ και μανία» γιατί μετά από αλλεπάλληλες ήττες σε δουλειές που είχε υποστεί, θεωρούσε ότι τη συγκεκριμένη δουλειά έπρεπε να την πάρει!


Οι 5 σκαφάτες που αρμενίζουν τα πέλαγα! Οι πενηντάρες plus «κυρίες» των επώνυμων «κυρίων», τα καυτά 3ήμερα στα κοσμικά νησιά και η θαλαμηγός του προβεβλημένου επιχειρηματία – παράγοντα!
-Από την εποχή της «κουλτούρας», των φιλοσόφων και των γκουρού του διαλογισμού, όταν το έπαιζαν κουλτουριάρες, στα νέα ήθη και την νέα εποχή των ανοιχτών θαλασσών!


Ο μεγαλοδημοσιογράφος – παράγων το παίζει σε διπλό ταμπλό! Και με τον Μητσοτάκη και με τον Δένδια – Οι 2 κολλητοί μεγαλοεπιχειρηματίες του Αλέξη Τσίπρα!
-Φημολογείται ότι σε κυβέρνηση με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ματζουράνης θα είναι υπ. Δικαιοσύνης! Είδατε πως ανεβαίνουν οι μετοχές μετά τη νίκη του παλαιού συστήματος στο Πρωτοδικείο;


Ο ταλαντούχος κύριος David Edouard Sassoon: Ο Αμερικανο-ισραηλινός «Λευκός Ιππότης» της Τράπεζας Σερρών, η ελληνική καταγωγή (;;;) και η επίσκεψη σε επώνυμο δικηγόρο των Αθηνών τον Αύγουστο 2021
-H διαμεσολάβηση «πρακτόρων» – νταραβεριτζήδων, το Λιμάνι Ηρακλείου, η «βεβαίωση επενδύσεων» και οι επαφές με υπουργό, στέλεχος μεγάλης οικογένειας και δημοσιογράφο καθημερινής εφημερίδας!


Η ντροπή με τα εγκαίνια των 3 σταθμών του μετρό στον Πειραιά: Ο κάθε πικραμένος, λόγω του πρωθυπουργού, παραβίασε το «πρωτόκολλο» και «έβγαλε λόγο», φανφάρες και προεκλογικές κορώνες!
-Μόνον ο εκπρόσωπος του μετρό και ο εργολάβος που υλοποίησε το έργο έπρεπε να μιλήσουν μετά τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού! Ούτε υπουργοί, υφυπουργοί και πολιτικοί παράγοντες!


Για ποιον διεθνή «επιχειρηματία» – fund manager που «μπαίνει» δυναμικά στην Ελλάδα, φημολογείται ότι είχε ταξιδέψει στη χώρα μας χρησιμοποιώντας το διαβατήριο Ελληνοαμερικανού πράκτορα της CIA;
-Αληθεύει ότι ασχολήθηκαν μαζί του οι Μυστικές Υπηρεσίες της Μ. Βρετανίας, επειδή «παρίστανε» τον αμερικανό πράκτορα; Ποια η γνώμη άραγε των επενδυτών που συνεργάστηκαν μαζί του στο εξωτερικό;


Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου