O Ραζβάν Λουτσέσκου πριν από δύο ημέρες παραχώρησε μια ακόμη συνέντευξη, τηλεοπτική, στην χώρα του.

Τα περισσότερα από αυτά που είπε έγιναν κλασικά… αναπαραγωγή στα ελληνικά ΜΜΕ.

Μόνο που η πιο ενδιαφέρουσα ατάκα – παράπονό του “θάφτηκε” εδώ και ειδικά στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης!

Τι είπε, είτε βγάζοντας μια μίνι δυσαρέσκεια, είτε βάζοντας τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση (και επιστρέφοντας την …καυτή πατάτα;), ο Ρουμάνος τεχνικός για τον μεταγραφικό προγραμματισμό του ΠΑΟΚ;

Πως δεν τον κάνει και τόσο χαρούμενο!!

Ο Λουτσέσκου, λοιπόν, είπε πως δεν χαίρεται για το “μεταγραφικό μοντέλο” που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, δηλαδή να γίνει εκτεταμένη ανανέωση, με την μη ανανέωση – φυγή των παλιών παικτών και με την απόκτηση παικτών – στοιχημάτων ηλικίας 23-26 ετών!

Βέβαια στην συνέχεια των δηλώσεών του, ο πανέξυπνος Ρουμάνος κόουτς φρόντισε να τα… “μπαλώσει”.

Λέγοντας χαρακτηριστικά πως το εν λόγω “μοντέλο” είναι απόφαση του κλαμπ, ότι έχει συμφωνήσει και ο ίδιος σε αυτό και θα το υπηρετήσει με όλες τις δυνάμεις του, αποδεχόμενος τον Ζοσέ Μπότο να είναι το πρώτο βιολί – να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο δηλαδή – στα μεταγραφικά!

Στο δια ταύτα: ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ – μέσω Ρουμανίας – θέλησε να περάσει το μήνυμα στους οπαδούς πως με τις μεταγραφές που γίνονται στον ΠΑΟΚ θα πρέπει πρώτα να χτίσει μια ομάδα και όχι να περιμένουν πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές πορείες αλλά ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ Οργανισμός θέλησε να “θαφτεί” η συγκεκριμένα ατάκα του κόουτς αφού στο δεδομένο τάιμινγκ η γκρίνια μόνο κακό θα έκανε…


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε, επέμενε και επεδίωξε την παραμονή – ανανέωση του Κρέσπο.

Κι αν κρίνουμε από το ότι ο Ισπανός στόπερ στις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του ευχαρίστησε και τον Ζοσέ Μπότο, αυτό δείχνει πως η… αποχώρησή του ήταν απόφαση από πιο ψηλά, από την ιδιοκτησία του κλαμπ!

Ουσιαστικά οι Σαββίδηδες ήθελαν να τελειώσει ο Κρέσπο αλλά σεβόμενοι την προσφορά του στην ομάδα αλλά και την επιθυμία του κόουτς Λουτσέσκου, δέχτηκαν να του γίνει μια… τιμητική προσφορά.

Τα χρήματα δεν ήταν λίγα (300.000 ευρώ), ούτε το μονοετές συμβόλαιο πρόβλημα για τον Κρέσπο (το ομολόγησε και ο ίδιος) αλλά το…ύφος τους. Δηλαδή στα δίνουμε αυτά ουσιαστικά…τιμής ένεκεν για την προσφορά σου αλλά σε θεωρούμε πλέον… “Ελ Σιντ”!

Εκεί, λοιπόν, μίλησε ο εγωισμός του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και δεν μπόρεσε να τον… γιατρέψει ούτε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο 35χρονος στόπερ δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του επειδή ο Οργανισμός έσπευσε μεσούσης να μιλήσει και να κλείσει τις ανανεώσεις των Ζίφκοβιτς/Ινγκανσον κι αυτόν τον άφησε στον …αέρα για το τέλος της σεζόν, κρίνοντας τον σαν βετεράνο.

Με μια τακτική… αυτά σου δίνουμε γιατί είσαι από τους legent του κλαμπ , σε θέλει και ο κόουτς, αλλά αν δεν σου αρέσει δεν τρέχει και …κάστανο!

Στο δια ταύτα: ο Κρέσπο είχε αποφασίσει καιρό να φύγει από τον ΠΑΟΚ/ να μην ανανεώσει.

Το άφηνε ανοικτό βέβαια για να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά και στις συζητήσεις με άλλες ομάδες/ενδιαφερόμενες, πως θέλει να τον ανανεώσει ο “δικέφαλος”.

Με πλαφόν τις 300.000 ευρώ το χρόνο, που του έδιναν οι “ασπρόμαυροι” κατάφερε από Κύπρο να βρει αυτά τα λεφτά Χ2, για διετές συμβόλαιο!

Εκμεταλλευόμενος βέβαια και πως ο ΑΠΟΕΛ ήθελε να κάνει και το…γούστο του στον πρωταθλητή Απόλλων Λεμεσού, που έκανε πρώτος πρόταση και φαινόταν κοντά στον Κρέσπο αλλά τον έχασε.

Μια χαρά, λοιπόν, το δούλεψε όλο το πράγμα ο Κρέσπο.

Για τον Ισπανό πάντως έχουν να λένε στην Τούμπα πως πάντα φρόντιζε να έχει πολύ καλή σχέση με τον εκάστοτε προπονητή ενώ για μια εποχή ήταν “κολλητός” και του Γιώργη Σαββίδη…

Κρέσπο: «Έκανα ομαδικό σεξ με γυναίκες όταν ήμουν μικρότερος»


Έπεσε βομβίτσα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη Άρη με την επιθυμία του Λούκας Σάσα να αποχωρήσει από την ομάδα, κι ας έχει συμβόλαιο ως το 2024, το οποίο ανανέωσε πριν από 14 μήνες και είναι της τάξης των 330.000 καθαρές ετήσιες αποδοχές!

Οι τάσεις φυγής του Σάσα προϋπήρχαν αλλά πλέον είναι ξεκάθαρη και κατέστη σαφής στον Θόδωρο Καρυπίδη. Και δεν πρέπει να του…πολυάρεσε, όπως έμαθα.

Μόνο που η πλευρά του 32χρονου Βραζιλιάνου μέσου δείχνει αποφασισμένη να το πάει – αν χρειαστεί – ακόμη και στην… ένταση, προκειμένου να καταφέρει να φύγει

Από εκεί και πέρα το οικονομικό και οι οφειλές προς τον Σάσα φέρεται πως ήταν η βασική αιτία που ξενέρωσε ο Βραζιλιάνος και πήρε απόφαση να…ψαχτεί για άλλες πολιτείες!

Γράφεται μάλιστα πως του έχει πάρει τα μυαλά ο Απόλλων Λεμεσού, με την σούπερ προσφορά που του κατέθεσε! Μάλιστα…

Η στήλη έψαξε κι έμαθε πως η πρόταση του Κονναφή για λογαριασμό των πρωταθλητών Κύπρου είναι 300.000 ευρώ το χρόνο καθαρά, με υψηλά μπόνους και κάποιο μπόνους υπογραφής εφόσον πάει ως ελεύθερος. Δηλαδή του δίνει χοντρικά, σε net αποδοχές, περίπου 30 χιλιάρικα λιγότερα από όσα παίρνει τώρα στον Άρη. Άρα ούτε…σούπερ την λες, ούτε πως μπορεί να τον… ξεμυαλίσει!

Στην Κύπρο, αν πάει βέβαια στο νησί ο Λούκας Σάσα, φαβορί είναι ο ΑΠΟΕΛ. Με τον “Θρύλο” της Κύπρου να μπορεί να του προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ακόμη και plus 400.000 ευρώ.

Αυτό όμως, που δεν έχει γραφτεί είναι πως πιθανότατα στον Σάσα να πάνε σύντομα προσφορές από ομάδα των ΗΑΕ και του Κατάρ! Και εκεί όντως θα είναι σούπερ τα λεφτά. Κοντός ψαλμός αλληλούια για μια ακόμη δικαίωση της στήλης…


Σερπέζης και Αθανασακόπουλος για χρόνια ήταν “δίδυμο”. Τόσο στον Παναθηναϊκό (στην Ακαδημία και μετά όταν ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα), όσο και (“ομόσταβλοι”) στην ίδια μανατζερική στέγη, στο Γραφείο του agent Αντώνη Αποστολόπουλου.

Τα δυο πάλαι ποτέ wonderkind του Παναθηναϊκού (αμφότεροι γεννημένοι το 2001), πλέον θα χωρίσουν τα … τσανάκια τους.

Ήδη έγινε αυτό όσον αφορά στα μανατζερικά τους αφού ο Σερπέζης πήρε “μεταγραφή” στην Octagon, την εταιρία δηλαδή του ατζέντη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που πλέον δραστηριοποιείται και στο ποδόσφαιρο.

Με πιο προβεβλημένο πελάτη της και με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, τον Ανδρούτσο του Ολυμπιακού (ο οποίος κι αυτός πέρασε στο παρελθόν – μαζί με τους Ρέτσο, Μανθάτη- από το Γραφείο του Αποστολόπουλου).

Ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος, από την άλλη, μπορεί να μην άλλαξε ατζέντη αλλά θα αλλάξει ομάδα.

Ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού Β στο πρωτάθλημα της Super League 2, δεν θέλει να ανανεώσει με το “τριφύλλι”. Θα ήθελε Ολλανδία αλλά μάλλον θα βολευτεί στα μέρη μας, σε κάποιον από τους Αστέρα Τρίπολης/ΠΑΣ/ΟΦΗ.

Αντιθέτως όλα δείχνουν ανανέωση του συμβολαίου του Σερπέζη στον Παναθηναϊκό. Έστω και για ένα χρόνο αφού την περασμένη σεζόν ήταν ως επι το πλείστων τραυματίας.

Μην ξεχνάμε πως ο Σερπέζης ήταν το ταλέντο που είχαν ξεχωρίσει και προωθήσει πρώτο (χωρίς να αρπάξει πάντως τις ευκαιρίες), τόσο ο Γιώργος Δώνης όσο και ο Πογιάτος, σε σχέση με τους άλλους “χαβιαρωμένους” της γενιάς του (Βαγιαννίδη, Αλεξανδρόπουλο, Ζαγαρίτη, Αθανασακόπουλο,Τζαβίδα)!


Ματίας Αλμέιδα, ΑΕΚ.

Ο Ορμπελίν Πινέδα, ο διεθνής Μεξικάνος μεσοεπιθετικός, είναι ο Νο 1 μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ. Επιθυμία/διαταγή του Ματίας Αλμέιδα.

Μάλιστα ο πρώην τεχνικός του στην Τσίβας Γκουανταλαχάρα, φαίνεται να τον έχει πείσει να ξανασυνεργαστούν για ένα χρόνο, ως δανεικός από την Θέλτα στην Ελλάδα.

Προφανώς εκεί ποντάροντας η Ένωση κατέθεσε την πρόταση της στην Θέλτα, για 2ετή (παρακαλώ) δανεισμό του Πινεδα (το συμβόλαιό του στο ισπανικό κλαμπ είναι μέχρι το 2027)!

Σύμφωνα πάντως με την ισπανική πιάτσα agents, η Θέλτα για τον δανεισμό του 26χρονου Μεξικανού με τα 4.000.000 χρηματιστηριακή αξία και τις 45 συμμετοχές με 6 γκολ στην Εθνική Μεξικό, αξίωσε από την ΑΕΚ loan fee 1.200.000 ευρώ.

Συν να αναλάβουν 100% το συμβόλαιο του Πινέδα οι “κιτρινόμαυροι” (μιλάμε για ετήσιες αποδοχές πάνω από εκατομμύριο)