Ο «δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται τον γαλλικό σύλλογο, στον επαναληπτικό προημιτελικό για το Europa Conference League.

Το 2–1 του «Βελοντρόμ» διατηρεί «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης για την ελληνική ομάδα, η οποία προτίθεται να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της με σκοπό να φθάσει στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του θεσμού.

«Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο στην προετοιμασία. Σε αυτό το επίπεδο, όλοι έχουν τεράστια θέληση, μεγάλο κίνητρο και πολλά συναισθήματα.

Είναι φυσιολογικά αυτά τα στοιχεία, όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο μίας διοργάνωσης.

Η Μαρσέιγ είναι μία πολύ καλή ομάδα, με καλή οργάνωση και εξαιρετικό προπονητή.

Πρέπει προσεγγίσουμε τον αγώνα με περισσότερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι, όπως ακριβώς κατά το δεύτερο ημίχρονο στη Γαλλία» σημείωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του.

Για την πιθανή απουσία του Αρκάντιους Μίλικ από τον επαναληπτικό, ανέφερε πως:

«Η Μαρσέιγ δε στηρίζεται μονάχα σε έναν παίκτη.

Είναι ομάδα υψηλού επιπέδου, με ποιοτικούς παίκτες και πληθώρα επιλογών. Δε θα… παραπονιέται για τις απουσίες και ενδεχόμενη έλλειψη φρεσκάδας.

Έχει παίξει πολλά παιχνίδια εφέτος, όπως και εμείς, οπότε διαθέτει την εμπειρία να διαχειριστεί την κατάσταση».

Η πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, τού αφήνει μία γλυκιά γεύση:

«Είναι κάτι πολύ όμορφο, η δίψα για πρόκριση είναι μεγάλη. Αγωνιστήκαμε με ομάδες από διαφορετικές χώρες και νοοτροπίες, κάτι που μας βοήθησε να κατανοήσουμε περισσότερα πράγματα για τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούμε να παίζουμε.

Τα προηγούμενα ματς αποτέλεσαν σημαντικά μαθήματα για το μέλλον και θέλουμε να συνεχισθεί αυτό και ενάντια στη Μαρσέιγ. Πρέπει να τα δώσουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Θα πάρουμε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο μας στην Τούμπα».

Αναφορικά με την απουσία του VAR, ο 53άχρονος προπονητής ήταν επικριτικός:

«Δεν έγιναν μόνο δύο λάθη, ίσως τρία ή και τέσσερα. Στη φάση του πρώτου γκολ υπήρχε οφσάιντ, ενώ θα μπορούσε να βγει και μία κάρτα στον Παγιέ για ένα φάουλ στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι δυσκολότερο για τους διαιτητές, διότι πλέον οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει τη βοήθεια από την τεχνολογία.

Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση, πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι για να αποφύγουμε τα λάθη.

Στόχος μας είναι να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση, ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρχει καμία ανάμειξη από την διαιτησία».

«Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Μπορούν να μας δώσουν τεράστια ώθηση και περιμένουμε να βάλουν… “φωτιά” στο γήπεδο.

Είδαμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της έδρας στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για παράδειγμα, η Παρί Σεν Ζερμέν προηγήθηκε στην Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης με 0–1, αλλά το παιχνίδι ανατράπηκε σε συνδυασμό με τη στήριξη της εξέδρας», προσέθεσε για τον κόσμο του συλλόγου.

Για την… αμφιλεγόμενη τοποθέτησή του στην Γαλλία σχετικά με τους οπαδούς της Μαρσέιγ, ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι:

«Οι άνθρωποι στην Γαλλία σοκαρίστηκαν από την δήλωσή μου, αλλά όχι από εκείνα που συνέβησαν στη Μασσαλία πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα;

Η Μαρσέιγ δεν είχε οργανωθεί για να αποφευχθούν τα επεισόδια, το ποδόσφαιρο είναι κάτι όμορφο και δε χωρούν επεισόδια.

Στην εξέδρα υπήρχαν παιδιά, οικογένειες. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία του στους «8» και έγιναν όλα αυτά.

Είναι καλύτερα για τους οπαδούς της να μην έρθουν, για να αποφύγουμε τα νέα επεισόδια. Αυτό είπα.

Πριν πω οτιδήποτε, στη Γαλλία πρέπει να καταλάβουν ότι η συμπεριφορά των οπαδών της, δεν ήταν αυτή που έπρεπε για δύο μέρες.

Προτιμούν να κάνουν κριτική σε εμένα που είπα κάποια σωστά πράγματα. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς αύριο, θέλουμε να τούς δείξουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, χωρίς τα προβλήματα του πρώτου ματς», επεσήμανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Πρέπει να είμαστε πιεστικοί, να κερδίσουμε κατοχές όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο στη Μασσαλία.

Η Μαρσέιγ έχει τρομερή ποιότητα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους χώρους, δεν πρέπει να αφήσουμε κενά.

Παίξαμε με προσωπικότητα στο δεύτερο μέρος και ήμασταν πιο κοντά στο στυλ μας. Στο πρώτο είχαμε αρκετά προβλήματα γιατί δώσαμε εύκολα την μπάλα στον αντίπαλο», ολοκλήρωσε ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων».