O Iβάν Γιοβάνοβιτς, σε αντίθεση με την πολιτική των υπολοίπων της Big 5, δείχνει να εμπιστεύεται τις μεταγραφικές προσθήκες παικτών της Super League. Πρώτα πήρε τον Λοντίγκιν του ΠΑΣ, ακολουθεί τώρα ο Γκανέα του Άρη, διαπραγματεύεται τον Βούρο του ΟΦΗ και δε θα σταματήσει… εδώ!

Όπως κυκλοφοφoρεί στην ελληνική πιάτσα agents, o Παναθηναϊκός συζητάει ήδη για δύο Σουπερλιγκάτους μέσους με τις ομάδες τους (έχουν συμβόλαια, δεν είναι ελεύθεροι).

Mάλιστα, ο ένας από τους δύο υποψήφιους χαφ είναι Έλληνας και (παλαιότερα) διεθνής. Να διευκρινίσω πως οι συγκεκριμένες υποθέσεις είναι ανεξάρτητες με αυτές των Γκατσίνοβιτς και Μπλάνκο…

Ο Παναθηναϊκός για παίκτες από τη Super League προσφέρει συμβόλαια από 200 ως 300.000 ευρώ. Στον Γκάνεα προσφέρει διετές με καθαρές ετήσιες αποδοχές 250.000 συν εφικτά μπόνους ενώ στον Λοντίγκιν 560.000 ευρώ για 2 χρόνια συν μπόνους…


Μία… 10άδα έχει ζητήσει ο Αλμέιδα να φύγει από την ΑΕΚ. Δεν τους υπολογίζει και όπως έχει ξεκαθαρίσει στην διοίκηση, από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, τους «κομμένους» δεν τους θέλει στα… πόδια του στα Σπάτα. Και λόγω… κλίματος αφού δε θέλει να επηρεαστεί το γκρουπ που θα φτιάξει!

Ο Αργεντινός κόουτς, λοιπόν, είναι κάθετος: αυτοί που δεν υπολογίζει, δε θα είναι στην καθημερινότητα της ομάδας! Ακόμη και αν δεν έχει βρεθεί λύση για να φύγουν μέχρι τότε. Θα προπονούνται μόνοι τους και σε διαφορετικές ώρες από τις προπονήσεις του Αλμέιδα!

Ποια είναι, λοιπόν, η «μαύρη λίστα» του Ματίας Αλμέιδα;  Την απαρτίζουν οι Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Τάνκοβιτς, Αλμπάνης, Καρίμ ενώ μία κατηγορία μόνος του αποτελεί ο Άμραμπατ.

Ο Αλμέιδα τον θέλει, αλλά αν ο Μαροκινός συνεχίσει τα… ήξεις αφίξεις και να επικαλείται το οικογενειακό πρόβλημα που τον «τραβάει» πίσω στην Ολλανδία, θα κοπεί και αυτός.

Παρεμπιπτόντως, η ΑΕΚ δε θα αποδεσμεύσει χωρίς κάποιο αντίτιμο τον Άμραμπατ, ο οποίος έχει συμβόλαιο μαζί της ως το 2023. Κι ας υποστηρίζει ο άσος πως σκέφτεται ακόμη και να… κόψει την μπάλα λόγω  του προσωπικού του θέματος!


Ο Αλμέιδα έχει εστιάσει στην ενίσχυση του άξονα της ΑΕΚ και όχι των άκρων. Με 2+1 μεταγραφές, όχι μόνο στα χαφ αλλά και στους κεντρικούς αμυντικούς. Όλοι με ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό: την ένταση στο παιχνίδι / στυλ τους!

Το καινούργιο, λοιπόν, που προέκυψε είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» αυτό το καλοκαίρι μπορεί να πάνε για την προσθήκη και τρίτου στόπερ. Μέχρι πρόσφατα, ήταν γνωστό πως ο Αργεντινός κόουτς ήθελε για βασικούς δύο, δεξιοπόδαρο και αριστεροπόδαρο στόπερ. Τους θέλει μάλιστα και… ψηλούς.

Στην προετοιμασία, λοιπόν, προγραμματίζει να έχει άλλα δύο στόπερ, τους Μήτογλου και Λάτσι (πρότζεκτ που την περασμένη σεζόν έμεινε στάσιμο στην ΑΕΚ Β’).

Ανάλογα με το πώς θα πάνε, θα αποφασιστεί αν αποκτηθεί και άλλος στόπερ, πιθανότατα απο τη Super League, που θα προορίζεται για τρίτο/τέταρτος στην ιεραρχία…