Ο Μάριο Μπράνκο, ένας από τους πολλούς τεχνικούς διευθυντές που έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ (όλοι… αναλώσιμοι στο σύστημα Σαββίδη), ανέλαβε director operation στη Φενέρμπαχτσε! Σε… ελεύθερη μετάφραση, ο Πορτογάλος θα κάνει τις μεταγραφές στην τουρκική ομάδα, μαζί με τον συμπατριώτη του κόουτς Ζεσούς.

Οι Πορτογάλοι, εδώ και χρόνια, κυριαρχούν στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά, με τους ατζέντηδες να στέλνουν σε διάφορες ομάδες εκτός από παίκτες, προπονητές πλέον και στελέχη (αθλητικούς, τεχνικούς διευθυντές και team manager).

Έτσι και η Φενέρ, η πιο δημοφιλής τουρκική ομάδα με 23.000.000 οπαδούς σε όλο τον κόσμο, αποφάσισε να πάει σε… πορτογαλικό μοντέλο α λα Ρόμα.

Που έχει αθλητικό διευθυντή Τιάγκο Πίντο και κόουτς Μουρίνιο. Έτσι και για έναν χρόνο στο τουρκικό κλαμπ, το αντίστοιχο δίδυμο θα είναι οι Μπράνκο – Ζεσούς, με αποδοχές κοντά στα 7.000.000 ευρώ (!). Αν, μάλιστα, η Φενέρ πάρει τον πολυπόθητο τίτλο έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, θα ανανεωθούν αυτομάτως οι συμβάσεις τους…

Ο Μπράνκο, που άφησε τη Φαμαλικάο του super agent Μέντες, θέλει να πάρει στη Φενέρ τον Πέπε, τον οποίο είχε δανεικό στην πορτογαλική ομάδα από τον Ολυμπιακό.

Όπως ο Μπράνκο, που γνωρίζει πολύ καλά και εκτιμάει τον Δημήτρη Πέλκα από τη διετία του στον ΠΑΟΚ (2018 – 2020), έβγαλε τον διεθνή Έλληνα μέσο από τη… βιτρίνα (τράνσφερ λιστ), που είχε μπει πριν!

Επίσης, έκανε ήδη την πρώτη του μεταγραφή, αγορά 3.500.000 + 500.000 ευρώ, τον Βραζιλιάνο Λίνκολν! “Δεκάρι” της πορτογαλικής Σάντα Κλάρα, τον οποίο τον περασμένο Αύγουστο ήθελε ο Μαρτίνς στους “ερυθρόλευκους”.

Στην ελληνική πιάτσα agents, πάντως, βάζουν μέχρι και στοίχημα πως η Φενέρ με Μπράνκο θα ψωνίσει / αγοράσει κι από τη Super League. Ίδωμεν…


Η Wasserman, η μεγάλη αμερικάνικη εταιρεία εκπροσώπησης παικτών, είχε παίξει καταλυτικό ρόλο (μαζί με τον Γερμανό πρώην αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Όλαφ Ρέμπε), για να… ντιλάρει την πώληση του πελάτη της, Χρήστου Τζόλη, στη Νόριτς αντί 12.000.000 ευρώ!

Το συγκεκριμένο Γραφείο, όπως και η πλευρά του Έλληνα επιθετικού, είναι αλήθεια πως πίεσαν τον ΠΑΟΚ και τους Σαββίδηδες για να παραχωρηθεί το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Τζόλης βρισκόταν στο πικ του και δεν είχε ακόμη καλά… χαρτογραφηθεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Τζόλης στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Νόριτς ήταν μία… μικρή απογοήτευση. Πόσο μάλλον αν σκεφθούμε πως αποτελεί την πιο ακριβή αγορά στην ιστορία των “καναρινιών”.

Το συμβόλαιό του με το αγγλικό κλαμπ λήγει το 2026 αλλά σε συνεργασία με την Wasserman, αποτελεί ειλημμένη απόφαση να παραχωρηθεί αυτό το καλοκαίρι. Δανεικός με loan fee μίνιμουμ 1.000.000 ευρώ και οψιόν αγοράς του.

Η Wasserman, λοιπόν, έχει έρθει σε μία αρχική συμφωνία με τη Μπριζ και το επόμενο δεκαπενθήμερο (σίγουρα πριν μπει ο Ιούλιος), η πρωταθλήτρια Βελγίου θα καταθέσει την επίσημη και ολοκληρωμένη πρότασή της στη Νόριτς. Άλλωστε, τον Τζόλη η Μπριζ έκανε σκάουτινγκ και τον ήθελε πριν πουληθεί στην Πρέμιερ Λιγκ!


Οι 20 κορυφαίοι –με βάση την χρηματιστηριακή τους αξίαπελάτες της Wasserman κοστίζουν από 20 ως 70.000.000 ευρώ! Κι από τον 21ο έως τον 40ο, η χρηματιστηριακή τους αξία είναι από 20 ως 9.5 εκατομμύρια. Για να έχει συγκριτικό μέτρο ο Τζόλης με βάση την χρηματιστηριακή του αξία, είναι νούμερο 28 στην λίστα πελατών της εταιρείας!

Να επισημάνω εδώ, πως ο Τζόλης μέσα σε διάστημα 13 μηνών είδε την τιμή του να πέφτει κατά 4.000.000 ευρώ! Δηλαδή από τα 12 στα 8.000.000! Δεν είναι και λίγα…

Από εκεί και πέρα, είδηση είναι πως η Wasserman, που πολύ προσεκτικά επιλέγει τους πελάτες της, ειδικά από την Ελλάδα, εδώ και λίγο καιρό έβαλε στο πελατολόγιο και δεύτερο Έλληνα μετά τον Τζόλη. Ο λόγος για τον Νίκο Μιχελή, τον στόπερ της Μίλαν!

Ο 21χρονος Μιχελής, ο οποίος τον Γενάρη του 2019, με αντίτιμο 400.000 ευρώ, άφηνε τον Αστέρα Τρίπολης για την Πριμαβέρα της Μίλαν, αποτέλεσε “δουλειά” του agent Αντώνη Αποστολόπουλου (ειδικεύεται στην αγορά της Ιταλίας και κυρίως τις μικρές ηλικίες).

Την περασμένη σεζόν, ο Μιχελής την έβγαλε στη Βίλεμ (υποβιβάστηκε), με 13 συμμετοχές αλλά δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την εταιρία Sports Connection του Αποστολόπουλου.

Ο Μιχελής και ο πατέρας του δεν ήταν ευχαριστημένοι από αυτή την συνεργασία και έτσι ενέδωσαν στη Wasserman, που είναι βέβαια από τα μεγαλύτερα / top μανατζερικά Γραφεία παγκοσμίως.


Επιστροφή στους πάγκους για τον Βλάνταν Ίβιτς, ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια σε απραξία. Και μάλιστα σε… γνωστά λημέρια. Γύρισε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία στην προηγούμενη θητεία του τα είχε… σπάσει, με 2 πρωταθλήματα σε 2 σεζόν.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, που δοκίμασε την τύχη του στην Τσάμπιονσιπ, ως προπονητής της Γουότφορντ, της οικογένειας Πότσο (τον είχε πάει ο agent Φάλι Ραμαντάνι), δεν άντεξε πάνω από 4 μήνες και έφυγε παρότι είχε την ομάδα στην 2η θέση λόγω κόντρας του με τις “βεντέτες”.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο Ίβιτς αρνήθηκε 2 + 2 προτάσεις που είχε από ελληνικές και κυπριακές ομάδες, δεν κατάφερε να περάσει στην Ιταλία, ούτε σε μεγάλη τουρκική ομάδα.

Έτσι, έριξε νερό στο κρασί του και τις… φιλοδοξίες του, επιστρέφοντας στο Ισραήλ, ως προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με βοηθό τον Σίνιτσα Γκόγκιτς. Ο Ίβιτς στην… κορυφαία Μακάμπι της χώρας, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με καθαρές αποδοχές 800.000 ευρώ το χρόνο συν μπόνους στόχων. Καθόλου άσχημα…

Στην προηγούμενη προπονητική του θητεία στο Ισραήλ, ο Βλάνταν Ίβιτς είχε… ψωνίσει από την Ελλάδα τον τερματοφύλακα Γιαννιώτη. Ουσιαστικά, του τον είχε πάει ο ατζέντης αδερφός του, Ίλια Ιβιτς. Και τώρα, σύμφωνα με την πιάτσα, κάποιον θα πάρει από τη Super League. Ακόμη κι αν χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον… Αύγουστο!