Ο ΠΑΟΚ έκανε προσφορά περίπου 300.000 ευρώ στον Κρέσπο, για να ανανεώσει για ακόμη ένα χρόνο. Αυτή άλλωστε ήταν και η επιθυμία του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ισπανός στόπερ όμως, ήθελε 2ετές συμβόλαιο ενώ δεν του άρεσε πως αντιμετωπίστηκε περισσότερο σαν μια… τιμής ένεκεν προσφορά, επειδή αποτελεί απο τους “legend” του κλάμπ.Βλέπετε δεν νιώθει… βετεράνος, παρότι το σώμα του την τελευταία 2ετία τον έχει προδώσει αρκετες φορές, βγάζοντας συχνά μυικούς τραυματισμούς.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η πρώτη κυπριακή ομάδα που εκδήλωσε επισήμως (με πρόταση) το ενδιαφέρον του ενώ στην ελληνική μανατζερική πιάτσα υποστηρίζουν πως ο Κρέσπο έκανε δυνατό γκέλ στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αριστεροπόδαρος στόπερ (τέτοιος, κλασικός, δεν υπάρχει στο ρόστερ του “τριφυλλιού”), έμπειρος, “μπαλάτος”, τακτικά άρτιος, που για τον Κυπελλικό κόουτς θα μπορούσε να του δώσει λύσεις και σε άμυνα των τριών αλλά και βασικά ερχόμενος από τον πάγκο.

Μάλιστα οι Γιοβάνοβιτς-Κόντης ήταν θετικοί για Κρέσπο, σε αντίθεση με άλλους στον Οργανισμό και κοντά στον Αλαφούζο που εμφανιζόντουσαν άκρως επιφυλακτικοί στην απόκτησή του Ενδεχομένως μάλιστα ο Κρέσπο στον Παναθηναϊκό να πήγαινε με λιγότερα χρήματα απο όσα του πρόσφερε ο “δικεφαλος” αλλά με 2ετες συμβόλαιο.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε ζητήσει από την πλευρά του Κρέσπο να… περιμένει λίγο ακόμη αλλά όπως φαίνεται ο Ισπανός δεν θέλησε να ρισκάρει αφού προέκυψε και δεύτερη πρόταση από την Κύπρο, που του έβαλε το…μαχαίρι στο λαιμό για άμεση απάντηση. Ο λόγο για τον πρωταθλητή Απόλλων Λεμεσού, που τον ήθελε και για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του πρόσφερε συμβόλαιο για 2 χρόνια, με συνολικές καθαρές αποδοχές 560.000 ευρώ συν μπόνους στόχων…


Η Ουτρέχτη του Δουβίκα και το ολλανδικό πρωτάθλημα φαντάζουν σαν την τελευταία ευκαιρία, του Βασίλη Μπάρκα για το δικό του restart. Ο 28χρονος πορτιέρε έχει συμβόλαιο ως το 2024 με την Σέλτικ, με ετήσιες αποδοχές plus 600.000 ευρώ. Τέτοια χρήματα ασφαλώς δεν θα μπορούσε να του τα δώσει η Ουτρέχτη, ούτε καν τα μισά!

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ υπέγραψε για ένα χρόνο στην Ουτρέχτη, δανεικός από τους “Κέλτες” και χωρις οψιόν αγορας! Δεν είχε άλλωστε πολλές επιλογές και εναλλακτικές, απο την στιγμή που οι …τσιγκούνηδες Σκωτσέζοι δεν ήταν διατεθειμένοι να τον αφήσουν ελεύθερο και να τον αποζημιώσουν. Είναι ενδεικτικό πως ο Μπάρκας προτάθηκε σε όλες σχεδόν τις ομάδες της ελληνικής Big 5 αλλά δεν βρήκε την παραμικρή ανταπόκριση!

Τι ελπίζουν πλέον στην Σέλτικ; Ο “Μπίλης” στην Ολλανδία, στην πατρίδα της μητέρας του, να θυμηθεί πως κάποτε τον είχαν βαπτίσει “ο Έλληνας Φαν ντερ Σάαρ”, να …ξεσκονιστεί και μέσω των εμφανίσεων του να αποκτήσει ξανά ρεαλιστική αγοραστική αξία μπας και σώσουν κάτι απο τα 5.200.000 ευρώ που έδωσαν το καλοκαίρι του 2020, για την αγορά του, απο την ΑΕΚ.

Στην Ουτρέχτη ο Μπάρκας πήγε συνοδευόμενος από τον πατέρα του, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει. Στις οικονομικές λεπτομέρειες του deal δανεισμού του: το ολλανδικό κλάμπ θα πληρώσει για τον επόμενο χρόνο ένα μέρος του συμβολαίου του (λιγότερα πάντως απο 200 χιλιαρικα), θα τσοντάρει και η Σέλτικ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα ενώ και ο ίδιος…παραιτήθηκε από ένα σημαντικό ποσό που ήταν κανονικά να εισπράξει για την ερχόμενη σεζόν.

Σημειωλογικά έχει το… ενδιαφέρον της η μανατζερική στέγη του Μπάρκα. Η ολλανδική εταιρεία C.P. PRONK MANAGEMENT φέρει το ονοματεπώνυμο της “ιδιοκτήτριας” Ολλανδέζας μητέρας του και είναι μάλιστα ο μοναδικός πελάτης της! Μια εταιρία που εμφανίζει ως executive director τον γαμπρό του διεθνή πορτιέρο, τον Μανώλη Λεγάκη! Όσον αφορά στην (αποτυχημένη, όπως αποδείχθηκε) επιλογή, πριν απο δυο χρόνια, ομάδας (Σέλτικ) και πρωταθλήματος (σκωτσέζικο), που δεν ταίριαζαν στον Βασίλη Μπάρκα, είχε την… υπογραφή του γνωστού ατζέντη Αντώνη Αποστολόπουλου με τον οποίο συνεργάστηκε τότε ο πατέρας Μπάρκας…


Ο Χρήστος Δώνης απο τον περασμένο Φεβρουάριο έχει μείνει χωρίς ομάδα.Κι αυτό αφού αποδεσμεύτηκε από την Ασκολι της Serie B’, περίπου 6 μήνες πριν από την λήξη του συμβολαίου του. Στην ιταλική ομάδα είχε πάει ως ελεύθερος τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά δεν έβγαλε ολοκληρη σεζόν αφού στο δεύτερο μισό της 2020-21 πήγε δανεικός στην Φένλο (του… Γιακουμάκη τότε), η οποία τελικά υποβιβάστηκε.

Ο 27χρονος μέσος και μεγάλος γιός του κόουτς Γιώργου Δώνη ουσιαστικά πλήρωσε την επιλογή του να μην ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2020, όταν αρνήθηκε την προσφορά Αλαφούζου ζητωντας ένα συμβόλαιο κοντά στα 220 χιλιάρικα ετησίως. Στην συνέχεια δεν βρήκε τις προτάσεις (και οικονομικά) που περιμενε, πήγε μαζί με τους Αυλωνίτη/Βέλλιο στην Άσκολι (κανένας απο τους τρεις Έλληνες δεν στέριωσε εκεί), άλλαξε στην πορεία και τρια μανατζερικά Γραφεία, οπότε πλέον η επιστροφή του στην Super League αποτελεί…μονόδρομο…

Για τον Χρήστο Δώνη, ο οποίος μανατζερικά πλέον συνεργαζεται με το γερμανικό Γραφείο του ομογενή Γιάννη Κουκουτρίγκα (είναι ομόσταυλος με τα αδέρφια Βλαχοδήμου, Οδυσσέα και Παναγιώτη), ο Ατρόμητος δείχνει να αποτελεί την πιο.. safe επιλογή. Κι αυτό αφού πρόκειται για ένα κλάμπ στο οποίο ο πατέρας του, Γιώργος Δώνης, δούλεψε με επιτυχία στο παρελθόν, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και έχει ακόμη πολλούς φίλους εκεί. Με κορυφαίους τον ιδιοκτήτη Γιώργο Σπανό αλλά και τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο…

Σύμφωνα, άλλωστε, με την ελληνικά πιάτσα agents o Γιώργος Δώνης είναι αυτός που έχει κάνει το “προξενιό” του γιού του Χρήστο με τον Ατρόμητο. Μπορεί ακόμη να μην έχει κλείσει τίποτα, αλλά οι ενδείξεις είναι πως ο Χρήστος Δώνης θα …περάσει κι απο τον κόουτς Κόουλμαν και θα γίνει ποδοσφαιρικός κάτοικος Περιστερίου!


Ο Ζοζέ Μποτό μπορεί να έχει πάρει τα… κλειδιά του ΠΑΟΚ απο τον Ιβάν Σαββίδη για την επόμενη 2ετία, σε οτι αφορά στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και τις αφίξεις/αναχωρήσεις/ανανεώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας πως βρίσκεται στο…απυρόβλητο/δεν έχει “αντιπολιτευση”. Όπως άλλωστε συνέβη και με όλους σχεδόν τους προκατόχους του στον Οργανισμό. Είναι το…κλίμα έτσι/τέτοιο…

Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής έχει ήδη κτίσει μια καλή/ειλικρινή σχέση και συνεργασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Εχουν βρει …χημεία μπροστά στο κοινό συμφέρον. Βολεύει άλλωστε τον Πορτογάλο πως ο Ρουμάνος κόουτς είναι απο τους προπονητες που προτιμάει την δουλειά στο γήπεδο από το να κάνει αυτός τις μεταγραφές. Ζητάει ενίσχυση σε θέσεις, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παικτών και δίνει μετά την έγκρισή του όταν γίνεται η διαλογή. Σπάνια ο Λουτσέσκου θα πεί θέλω το συγκεκριμένο όνομα και θα ζητήσει την απόκτησή του…

Για να επιστρέψω στον Μπότο και την εσωτερική αντιπολίτευση, που έχει στον ΠΑΟΚ, ήδη τον σχολιάζουν στην Θεσσαλονίκη για τα “ψωνια”που κάνει και κοστίζουν. Παίκτες στοιχήματα όπως οι Φιλίπε Σοάρες, Σάστρε, Κουαλιάτα, Νάρσμπεργκ, Κοταρσκι ενώ ακολουθούν κι άλλοι. Είναι βέβαιο μάλιστα πως κάποια σχόλια φτάνουν μέχρι και το…Ροστοφ.

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να είναι τυχαίο και το τάιμινγκ που εμφανίζονται…προτάσεις και ενδιαφέρον για τον Ζοσέ Μπότε απο διάφορα κλαμπ ανα τον κόσμο. Αρχικά ήταν η Μπεσίκτας στην Τουρκία, μετά η Σπέτσια στην Ιταλία κι εσχάτως η Φλαμένγκο στην Βραζιλιά, που εμφανίστηκαν και φέρονται να τον θέλουν για αθλητικό/τεχνικό διευθυντή και να μιλάνε / “φλερτάρουν μαζί του. Τρεις αγορές άλλωστε που ο πρώην τσιφ σκάουτ της Σαχτάρ είναι καλά δικτυωμένος…

Σίγουρα όλος αυτός ο ντόρος για χάρη του “περιζήτητου” Ζοσέ Μπότο (που ακόμη δεν έχει κλείσει 6μηνο στην Τούμπα), επικοινωνιακα κρατάει ψηλά τις μετοχές του και ισχυρό το status του στα μάτια της οικογένειας Σαββίδη, την ώρα που κάποιοι προσπαθούν να τον… αμφισβητήσουν , σε ένα καλοκαίρι με πολύ δουλειά και μεγάλα deals.

Στην ουσία, πραγματικό ενδιαφέρον για τον Μπότο απο άλλες ομάδες και ρεαλιστικός κίνδυνος να τον χάσει ο ΠΑΟΚ τώρα, δεν υπάρχει. Αυτές οι δουλειές γίνονται… εν κρυπτώ και δεν προβάλλονται/διαφημίζονται πότε στην μία χώρα και πότε στην άλλη. Το παράδειγμα του Φρανσουά Μοντεστό, που ένα πρωί έσκασε η βόμβα μάθαμε πως έχει κλείσει και πάει στην Μόντσα των Μπερλουσκόνι-Γκαλιάνι, τα …λέει όλα!