Πέντε στόπερ έχει αυτή την στιγμή στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ, απο τους οποίους όμως, ο Βαρέλα μάλλον θα φύγει (6 μήνες νωρίτερα) τον Γενάρη, ο Κρέσπο το καλοκαίρι που τελειώνει το συμβόλαιο του ενώ η ανανέωση του Ίνγκανσον είχε…παγώσει προ άφιξης Ζοσέ Μπότο.

Ο Πορτογάλος νέος αθλητικός διευθυντής , λοιπόν, θα αναλάβει την “καυτή πατάτα” με την υπόθεση του Ισλανδού αμυντικού που ζητάει κοντά στο εκατομμύριο ετήσιες αποδοχές αλλά και την μεταγραφή στόπερ που θα φέρει στην Τούμπα!

Γιατί ο Μπότο θα αγοράσει και σέντερ μπακ στο χειμερινό παζάρι, με χαρακτηριστικά/βιογραφικό τέτοιο που θα μπορεί να βοηθήσει στην καθοδήγηση/βελτίωση/εξέλιξη του πρότζεκτ Μιχαηλίδη αλλά και του εππισης νεαρού στόπερ Μιχάι.

Πάμε και στο βαρβάτο όνομα που η στήλη έμαθε πως παίζει δυνατά για το κέντρο της άμυνας του ‘δικεφάλου”. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Γκοντίν!

Τον Ουρουγουανό στόπερ, πρώην των Ατλέτικο Μαδρίτης,Ιντερ,Βιγιαρεάλ που απο το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στην Κάλιαρι αλλά θέλει να αποχωρήσει. Στα 35 του χρόνια πλέον ο Γκοντίν, με χρηματιστηριακή αξία 1.100.000 ευρώ. Με τον σύλλογο της Σαρδηνίας έχει συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2023 αλλά βρίσκεται στην έξοδο.

Ο Μπότο ,λοιπόν, προσπαθεί να φέρει στην Ελλάδα τον Γκοντίν για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, θεωρώντας προφανώς πως έχει ακόμη να δώσει, δεν είναι ξεζουμισμένος. Ποντάροντας κυρίως στα ηγετικά προσόντα του. Άλλωστε η μπογιά του Ουρουγουανού συνεχίζει να περνάει αφού τον θέλει και η επίδοξη νέα πρωταθλήτρια τουρκίας, η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα/Σιώπη…

Φλερτ Παναθηναϊκού με Μπακάκη και επαφή με ΑΕΚ

Κι απο τον ΠΑΟΚ στον έτερο “δικέφαλο” του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ΑΕΚ. Ο εκ των αρχηγών της κι απο τους τελευταίους παίκτες στο ρόστερ της με συμμετοχή στον πρωτάθληματικό τίτλο του 2018, Μιχάλης Μπακάκης, εδώ και καιρό είναι στην έξοδο. Ξεκάθαρα απο την εποχή Γιαννίκη στην Ένωση…

Αρκετές ομάδες έχουν ακουστεί για τον διεθνή μπακ και κάποιες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους στην πλευρά του. Το συμβόλαιο που έχει όμως, μέχρι τον Ιούνιο του 2023 είναι το πρόβλημα. Κι αυτό αφού οι ετήσιες αποδοχές του αγγίζουν τις 320.000 ευρώ. Δύσκολα θα βρεί τέτοιο συμβόλαιο και με την αγωνιστική απραξία της τρέχουσας σεζόν. Εκτός κι αν η ΑΕΚ “τσοντάρει” κάποια χρήματα ή του δώσει μια καλή αποζημίωση για να της αδειάσει την θέση στο ρόστερ.

Προς το παρόν πάντως η Ένωση δεν θέλει κανένα αντάλλαγμα, τον αφήνει δηλαδή ελεύθερο αν βρει ομάδα που θα του καλύπτει τις …φιλοδοξίες αλλά και τις απαιτήσεις του! Με τον νέο χρόνο ενδεχομένως και όσο μένει στα Σπάτα ο Μπακάκης ίσως να αναγκαστεί και να…πριμοδοτήσει την αποχώρησή του. Και ο νοών νοείτω!

Το τελευταίο νέο πάντως που κυκλοφορεί στην ελληνική πιάτσα agents για τον Μπακάκη είναι πως βρίσκεται στο…ραντάρ του Παναθηναϊκού! Μάλιστα φέρεται εκτός απο την προσέγγιση στην πλευρά του άσου, άνθρωπος των “πράσινων” να έχει επικοινωνήσει και με”κιτρινομαυρο” στέλεχος.

Στέλνουν τον Νταντσένκο στην Ουκρανία…

Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις σε ένα δρομολόγιο (ΑΕΚ-ΠΑΟ και της αντίθετης κατεύθυνσης),που τα τελευταία χρόνια -επι ηγεσιών Μελισσανίδη/Αλαφούζου – το έχουμε δει αρκετες φορές να γίνεται. Εκατέρωθεν. Το τονίζω αυτό για…προσεχώς,με ορίζοντα ακόμη και καλοκαιριού και δεν αφορά μόνο τον Μπακάκη.

Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή την στιγμή τρεις δεξιούς μπακ: τον ντεφορμέ Κώτσιρα που προβληματίζει έντονα τον Γιοβάνοβιτς, τον Σάντσες που θα φύγει το καλοκαίρι και το νεαρό/στοίχημα Βαγιαννίδη. Συν το οτι ο Μπακάκης μπορεί να παίξει κι αριστερός μπακ (εκεί υπάρχει μόνο ο Χουανκάρ, τον Χατζηθεοδωρίδη δεν τον εμπιστεύεται ο Ιβάν, είναι προς αποχώρηση).

Και κάτι τελευταίο, επι του …πιεστηρίου (όπως έλεγαν και παλιά): οι Κονέ/Παπαδημητρίου βρήκαν όπως φαίνεται ομάδα για να…απαλλαγούν από τον… ανεπιθύμητο Νταντσένκο. Ο Ουκρανός μπακ…πάει προς την Ζόρια, της πατρίδας του. Ως δανεικός ή με πώληση μένει να φανεί.