Ως γνωστόν, το Radar.gr είναι εκείνο που αποκάλυψε το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ HSBC και Τρ. Πειραιώς, τις οποίες σύσσωμος ο Τύπος παρουσίαζε ως «κλεισμένες»και το ντηλ ως δεδομένο!

Χάλασε το deal HSBC – Τρ. Πειραιώς!

Επιπροσθέτως, είναι το Radar.gr εκείνο που επίσης αποκάλυψε την «σφήνα» Σάλλα και τις διαπραγματεύσεις του έμπειρου τραπεζίτη με τους Αμερικανούς για συμφωνία με την Παγκρήτια τράπεζα!

Ο Αρ. Πάγος, η αποδέσμευση κεφαλαίων και το deal HSBC- Σάλλα!

Και αναδείξαμε την εξέλιξη των συνομιλιών, τη συμφωνία για θέματα προσωπικού και υποκαταστημάτων, το ντηλ σε επίπεδο οικονομικό καθώς και την υπογραφή MOU!

Ωστόσο υπήρξαν δημοσιεύματα ότι το ντηλ «χαλάει» ή κολλάει από την Τράπεζα της Ελλάδος, επειδή εκκρεμεί η υπόθεση της αύξησης κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ στην Παγκρήτια και ταυτοχρόνως οι μετοχές της τράπεζας τις οποίες κατέχει ο Μ. Σάλλας μέσω της Lyktos είναι δεσμευμένες με αφορμή την ποινική υπόθεση για το «σκάνδαλο Τρ. Πειραιώς»!

Όπου ενώ είχε εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, εντούτοις η υπόθεση κρινόταν από το Ποινικό τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά από αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για λόγους αντισυνταγματικότητας της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης!

Επί της ουσίας ωστόσο, το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου συνεδρίασε στις 19 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου η σχετική απόφαση καθαρογράφηκε, διά της οποίας με ομόφωνη απόφαση 3-0 ο νόμος κρίνεται συνταγματικός και η υπόθεση της Τρ. Πειραιώς μπαίνει οριστικά στο αρχείο.

Ταυτοχρόνως, τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων προσώπων αποδεσμεύονται μεταξύ των οποίων και η Lyktos του Μιχάλη Σάλλα που εμπεριέχει τις μετοχές της Παγκρήτιας.

Έτσι, ο δρόμος για το ντηλ HSBC – Παγκρήτιας ανοίγει διάπλατα, η εμπλοκή με τις μετοχές δεν υφίσταται, η αύξηση των 100 εκατ. είναι δρομολογημένη και ως εκ τούτου η ΤτΕ δεν μπορεί να μπλοκάρει τη σχετική συμφωνία.

Σε απλά λόγια, το ντηλ δεν θα γίνει μόνο εάν αλλάξει γνώμη η HSBC για δικούς της λόγους!

Επί του προκειμένου τώρα, επειδή οι αποδείξεις μιλάνε από μόνες τους, σας παραθέτουμε – αποκαλύπτουμε τα αποδεικτικά στοιχεία από την πορεία της δικογραφίας μέχρι και την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης!!!