Μετά την αποκάλυψη της οριστικής συμφωνίας μεταξύ Παγκρήτιας τράπεζας και HSBC, αφού προηγουμένως είχε «χαλάσει» η διαπραγμάτευση της διεθνούς τράπεζας με την Πειραιώς, υπήρξε μια μαζική διαρροή για «προσωρινό» μπλόκο που έθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος στην υλοποίηση του deal.

Ως ανοικτό ζήτημα ετέθη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας, σε συνάρτηση πάντα με την δέσμευση από τις εισαγγελικές αρχές των μετοχών της Lyktos, του Μιχάλη Σάλλα, λόγω της ποινικής υπόθεσης της τράπεζας Πειραιώς.

Για την οποία ωστόσο εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα τόσο σε πρώτο, όσο και σε δεύτερο βαθμό, ενώ η αίτηση αναίρεσης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όχι μόνο έγινε δεκτή αλλά συζητήθηκε στο Πολιτικό τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο και έκρινε με απόφαση του την υπόθεση συνταγματική!

Η σχετική απόφαση του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου κλείνει οριστικά την υπόθεση του «σκανδάλου της Τρ. Πειραιώς», με μοναδική υποσημείωση ότι το ζήτημα της συνταγματικότητας της νομοθεσίας της κυβέρνησης που δίνει ασυλία στους τραπεζίτες, θα συζητηθεί και θα κριθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου γενικώς και όχι ειδικώς.

Επί του προκειμένου ωστόσο, την ώρα που καταγράφονταν οι ενστάσεις της ΤτΕ όσον αφορά το ντηλ Παγκρήτιας – HSBC, καθαρογράφηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Τρ. Πειραιώς όπου όπως προκύπτει η απόφαση ελήφθη με ομοφωνία 3-0 των συμμετεχόντων δικαστών!

Ταυτοχρόνως με την ετυμηγορία, αποδεσμεύονται και τα «μπλοκαρισμένα» περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στην υπόθεση, όπως ενδεικτικά οι μετοχές της Lyktos (που κατέχει τις μετοχές της Παγκρήτιας) του Μ. Σάλλα!

Σε απλά λόγια η απόφαση του Αρείου Πάγου, δια της οποίας αποδεσμεύονται καταθέσεις, λογαριασμοί, μετοχές, ανάβει το πράσινο φως για την υλοποίηση του deal HSBC- Σάλλα και Παγκρήτιας!