Μία ακόμη μεγάλη αποκάλυψη του Radar.gr οδεύει προς άμεση επιβεβαίωση – υλοποίηση!

Ο Μιχάλης Σάλλας, η HSBC και η Παγκρήτια!

Την ώρα που όλοι μιλούσαν και έγραφαν για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Τρ. Πειραιώς και HSBC, το Radar ήρθε να αναδείξει στην επιφάνεια, ότι οι σχετικές συνομιλίες είχαν «παγώσει», ότι η HSBC είχε αρχίσει να βλέπει με άλλο μάτι την σχετική συμφωνία, ενώ «είχε μπει σφήνα» η Παγκρήτια του Μιχάλη Σάλλα!

Χάλασε το deal HSBC – Τρ. Πειραιώς!

Η συνεταιριστική τράπεζα υπό την λογική της ανάπτυξης της και καθιέρωσης ως ενός ακόμη αξιόπιστου παίκτη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, είχε πολλούς παραπάνω λόγους να συνάψει συμφωνία με την πανίσχυρη ξένη τράπεζα που διακόπτει τις αυτόνομες δραστηριότητες της στη χώρα μας!

Κατ’ αρχήν διαθέτει καταθέσεις ύψους 1,69 δις. ευρώ, που κατά κύριο λόγο προέρχονται από Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι διευκολύνονταν στις συναλλαγές τους από την ύπαρξη υποκαταστημάτων σε Σιγκαπούρη και Βραζιλία!

Δεύτερον, το εξειδικευμένο τραπεζικό προσωπικό των 334 υπαλλήλων μπορεί να μην «χωρούσε» στην Τρ. Πειραιώς, ωστόσο στην Παγκρήτια Τράπεζα «φτάνει και περισσεύει»!

Καθώς η συνεταιριστική τράπεζα έρχεται να προσθέσει τραπεζικά στελέχη που έχει ανάγκη και δεν θα έβρισκε αύριο το πρωί στην αγορά!

Επιπροσθέτως η τράπεζα του Μιχάλη Σάλλα, αδιαμφισβήτητα χρειάζεται δίκτυο καταστημάτων προκειμένου να αναπτυχθεί, ιδίως στην Αθήνα και σταδιακά να αποχαρακτηριστεί από «Συνεταιριστική» λαμβάνοντας εθνικές αναφορές!

Έτσι, τα 15 υποκαταστήματα της HSBC, (14 στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη) έρχονται «κουτί» στην Παγκρήτια που αποκτά ταυτοχρόνως και δίκτυο!

Υπό αυτή την έννοια, ευλόγως η μικρή αλλά με φιλοδοξίες τράπεζα, δέχεται το ντηλ των 70-90 εκατ. ευρώ που προσφέρει η HSBC, σε αντίθεση με την Τρ. Πειραιώς που ζητούσε 150-180 εκατ. ευρώ!

Ωστόσο, για να λέμε τα πράγματα ως έχουν, για να ανοίξει οριστικά ο δρόμος προς την επίτευξη του πολύ σοβαρού και «μεγάλου» deal μεταξύ Παγκρήτιας και HSBC, έπαιξε ρόλο η πρόσφατη απόφαση του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου για την ποινική υπόθεση της Τρ. Πειραιώς, όπου με ψήφους 2-1 μπορεί μεν να παρέπεμψε το ζήτημα στην Ολομέλεια προς οριστική διευθέτηση, αφετέρου δε «άναψε πράσινο φως» για την αποδέσμευση των κεφαλαίων του Μιχάλη Σάλλα και των λοιπών πρωταγωνιστών της υπόθεσης.

Έτσι, καθώς το ζήτημα των «παγωμένων» κεφαλαίων του πρώην ισχυρού άνδρα της Τρ. Πειραιώς έλαβε τέλος, το deal με την HSBC δρομολογήθηκε και λαμβάνει αίσιο τέλος!