Ως γνωστόν, την περίφημη πρόταση Σάλλα – Παγκρήτιας για την HSBC εμείς την αποκαλύψαμε!

Μια ακόμη αποκλειστικότητα του Radar.gr, όπως άλλωστε και η είδηση ότι «χάλασε» η δουλειά μεταξύ HSBC – Τρ. Πειραιώς με αποτέλεσμα να διεισδύσει στη διαπραγμάτευση ο έμπειρος τραπεζίτης!

Ο Μιχάλης Σάλλας, η HSBC και η Παγκρήτια!

Μεταξύ των δύο πλευρών, Παγκρήτιας και HSBC λέγεται ότι έχει υπογραφεί MOU.

Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής οι συνομιλητές φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά, καθώς η πλευρά Σάλλα δέχεται να μην υπάρξουν απολύσεις προσωπικού, οπότε και τα 334 άτομα θα παραμείνουν στην τράπεζα, αλλά και να μην κλείσει κανένα εκ των 15 υποκαταστημάτων!

Χάλασε το deal HSBC – Τρ. Πειραιώς!

Ως εκ τούτου διαφοροποιείται και το αντίτιμο που ζητείται για να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Η Τρ. Πειραιώς φέρεται να ζητούσε 150-180 εκατ. ευρώ από την HSBC, ενώ ο Μιχ. Σάλλας γύρω στα 70-80 εκατ. ευρώ!

Και η αλήθεια είναι πως έχει λογική η Παγκρήτια να χτυπήσει πιο δυνατά την δουλειά, γιατί έτσι θα μπει πιο ουσιαστικά στο τραπεζικό παιχνίδι καθώς η HSBC διαθέτει εκτός των άλλων και ένα εξαιρετικό πελατολόγιο, (1,69 δις. καταθέσεις) στο οποίο περιλαμβάνονται Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι την προτιμούν λόγω υποκαταστημάτων στη Σιγκαπούρη και την Βραζιλία!

Ωστόσο, επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας σε διαπραγματεύσεις, ευχόμαστε να μην εξελιχθούν σαν τις αντίστοιχες του Μ. Σάλλα με την Praxia bank, που ναυάγησαν με αποτέλεσμα να την αγοράσει ο Καρώνης και να γίνει κροίσος…