H βρετανική επενδυτική πλατφόρμα Hargreaves Lansdown ανακοίνωσε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία εξαγοράς ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων λιρών από την ομάδα επενδυτών.

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι και ο ιδιώτης επενδυτής Nordic Capital αποτελούν επίσης μέρος της κοινοπραξίας, η οποία ανέφερε από την πλευρά της ότι η προσφορά ήταν οριστική.

Οι μέτοχοι του Hargreaves Lansdown – ουσιαστικά του μεγαλύτερου χρηματιστή του Ηνωμένου Βασιλείου – θα λάβουν 1.110 βρετανικές πένες ανά μετοχή και μέρισμα 30 πένες ανά μετοχή βάσει της συμφωνίας, ανακοοίνωσε η εταιρεία.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη τον Μάιο μιας προσφοράς ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων λιρών

Οι μετοχές της Hargreaves Lansdown σημείωσαν άνοδο περίπου 2,2% στις πρωινές συναλλαγές.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη τον Μάιο μιας προσφοράς ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων λιρών. Τότε, η Hargreaves Lansdown ανακοίνωσε ότι η προσφορά υποτίμησε «ουσιαστικά» την εταιρεία και τις προοπτικές της.

Οι μετοχές της Hargreaves Lansdown εκτινάχθηκαν μετά την προσφορά του Μαΐου μετά από κάποια δύσκολα χρόνια, τα οποία οδήγησαν την εταιρεία να αντιμετωπίσει ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών αλλαγών, των νέων κατεστημένων επιχειρήσεων στην αγορά και της προσδοκίας πτώσης των επιτοκίων.

Οι αναλυτές της Jefferies

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η επενδυτική πλατφόρμα – της οποίας στους αντιπάλους περιλαμβάνονται οι Interactive Investor και AJ Bell – περιέγραψε μια νέα στρατηγική που περιλάμβανε ανανεωμένη εστίαση στους πελάτες, επιτάχυνση της καινοτομίας και εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης.

Η Hargreaves Lansdown ανακοίνωσε κέρδη για το διάστημα έως το τέλος Ιουνίου, με τα υποκείμενα κέρδη προ φόρων να αυξάνονται κατά 4% στα 456 εκατομμύρια λίρες και τα έσοδα επίσης να αυξάνονται κατά 4% στα 764,9 εκατομμύρια λίρες. Οι καθαρές εισροές νέων επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 13%, ωστόσο, ανήλθαν στα 4,2 δισ. λίρες.

Οι αναλυτές της Jefferies περιέγραψαν τα αποτελέσματα ως ελαφρώς πάνω από τις προβλέψεις και είπαν ότι αναμένουν ότι η προσφορά εξαγοράς θα ολοκληρωθεί.

Διαβάστε ακόμη: