Τα επιτελεία των κομμάτων έχουν διαμορφώσει ήδη τη στρατηγική και για την επομένη των εκλογών.

Στο Μαξίμου εξαρτούν τις πρωτοβουλίες από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σε περίπτωση κατά την οποία η Ν.Δ. κινηθεί οριακά λίγο πάνω από το 30% ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση, απομακρύνοντας δύο υπουργούς, οι οποίοι έχουν βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση.

Βέβαια, οι δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση που περιλαμβάνουν ακόμη και συγχώνευση υπουργείων αναμένονται στις αρχές Οκτωβρίου.

Στην απίθανη περίπτωση κατά την οποία τα ποσοστά της Ν.Δ. πέσουν κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30% ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε ριζικό ανασχηματισμό, αλλάζοντας ή μετακινώντας περισσότερους από οκτώ υπουργούς και δεκάδες υφυπουργούς.

Πρωτοβουλίες αμέσως μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται να ανακοινώσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται οι μυστικές συναντήσεις με παράγοντες της Νέας Αριστεράς αλλά και με τον Πέτρο Κόκκαλη, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα διευρυμένο κεντροαριστερό σχήμα υπό την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να προσδιορίσει για τον Σεπτέμβριο το συνέδριο του κόμματος, στο οποίο θα αλλάξουν όλα.

Δεν αποκλείεται το συνέδριο να αποφασίσει και για την αλλαγή ονόματος, παρά το γεγονός ότι στην παρούσα περίοδο ο Κασσελάκης το διαψεύδει για να μην ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των εναπομεινάντων αριστερών.

Διαβάστε ακόμη