Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων Δ’ τριμήνου 2022 και έτους, ομολόγησε ότι ο Οργανισμός έχει φθάσει στα high του και πως το 2023 θα δεχτεί ισχυρές πιέσεις από τον ανταγωνισμό, τις οποίες και καλείται να αντιμετωπίσει!

Ο Μιχάλης Τσαμάζ ουσιαστικά είπε το αυτονόητο: τον λόγο για τον οποίο η Deutsche Telekom σκέφτεται να αποεπενδύσει από την Ελλάδα και γιατί μίλησε και μιλάει με την CVC (παρά τις χλιαρές και όχι πειστικές «διαψεύσεις» που έγιναν με το …σταγονόμετρο και για τα «μάτια του κόσμου»), είτε για το 20% των μετοχών, είτε ακόμη για όλο το πακέτο των μετοχών που κατέχει και έχει υπερβεί το 50%!

Και στο μεταξύ το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών συνεχίζεται, γεγονός που σημαίνει ότι οι Γερμανοί χωρίς να βάζουν λεφτά από την τσέπη αυξάνουν τα ποσοστά τους, που προφανώς θα μοσχοπουλήσουν, σε επίπεδα άνω των 19 ευρώ όπως σιγοψυθιρίζει η αγορά, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι το fair value του ΟΤΕ είναι άνω των 20 ευρώ!

Οι αναλυτές βεβαίως ανέμεναν μέρισμα υψηλότερο!

Μπορεί να είναι αυξημένο κατά 3,3% όμως οι εκτιμήσεις προεξοφλούσαν απόδοση υψηλότερη των 0,57 που θα διανεμηθεί!

Είναι επομένως προφανές γιατί οι Γερμανοί, μεταξύ άλλων, εξετάζουν το ζήτημα της αποεπένδυσης!

Και σιγά μην το έλεγαν στον Τσαμάζ!

Γιατί οι Γερμανοί - παρά τις «διαψεύσεις»- διαπραγματεύονται την πώληση του ΟΤΕ στην CVC

Θα ενημέρωναν οι μέτοχοι τον υπάλληλο τους αν θα πουλήσουν την εταιρία ή μέρος των μετοχών; Μην τρελαθούμε κιόλας!

Και ας μην μας διαφεύγει ότι οι Γερμανοί απάντησαν σε «δύο σειρές» όχι ιδία βουλήσει αλλά κατόπιν ερωτήματος που έθεσε η εν Ελλάδι διοίκηση του ΟΤΕ!

Η Deutsche Telekom λοιπόν ξέρει καλά ότι στην Ελλάδα έχει χτυπήσει ταβάνι και ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πώληση στα ψηλά!

Το μονοπώλιο στις οπτικές ίνες δεν προχώρησε, καθώς η ΔΕΗ «χάλασε τη δουλειά» μπαίνοντας σε αυτή την δραστηριότητα όπου ακολούθησαν κι οι άλλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι!

Την ίδια στιγμή τα ακίνητα χτυπάνε υψηλές υπεραξίες, ενώ σε μεγάλο βαθμό οι Γερμανοί έχουν πάρει πίσω τα λεφτά της επένδυσης τους!

Έτσι λοιπόν, είτε το παραδέχονται είτε όχι, η DT μίλαγε και μιλάει με την CVC, ίσως και με την Macquarie, μολονότι το τελευταίο δεν το έχουμε επιβεβαιώσει, ούτε το πολύ πιστεύουμε!

Ωστόσο και αυτή η φημολογία επιβεβαιώνει ότι η Deutsche Telekom ψάχνεται να αποεπενδύσει από την Ελλάδα και όπως σας έχουμε αποκαλύψει τόσο από το Radar όσο και από την Axianews, το αργότερο το 2024 οι Γερμανοί θα έχουν πουλήσει και θα έχουν φύγει από τον ΟΤΕ!

Διαβάστε περισσότερα