Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για την Credit Suisse, η οποία ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την έκδοση της ετήσιας έκθεσής της για το 2022, αφού έλαβε “καθυστερημένη κλήση” από τις ρυθμιστικές αρχές της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Reuters, η ελβετική τράπεζα δήλωσε ότι η SEC έθεσε ερωτήματα σχετικά με την τεχνική αξιολόγηση των αναθεωρήσεων που είχαν γνωστοποιηθεί προηγουμένως στις ενοποιημένες καταστάσεις ταμειακών ροών της το 2020 και το 2019, καθώς και των σχετικών ελέγχων.

“Η διοίκηση θεωρεί ότι είναι συνετό να καθυστερήσει για λίγο τη δημοσίευση των λογαριασμών της, προκειμένου να κατανοήσει σε βάθος τα σχόλια που έλαβε”, πρόσθεσε η Credit Suisse. Η ετήσια έκθεση επρόκειτο να αποκαλυφθεί το πρωί της Πέμπτης.

Ωστόσο, η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματά της για το 2022 που δημοσιεύονται τον Φεβρουάριο δεν επηρεάζονται από την καθυστέρηση.

Οι αναλυτές της RBC σημείωσαν ότι ενώ τα ερωτήματα της τελευταίας στιγμής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφορούν σχετικά μικρά ποσά και η επαναδιατύπωση είχε γνωστοποιηθεί προηγουμένως, είναι ωστόσο αρνητικά. Επισήμαναν ειδικότερα τις ανησυχίες γύρω από τους “σχετικούς ελέγχους” των αναθεωρήσεων.

H μετοχή της Credit Suisse σημειώνει πτώση 3,7%.

Διαβάστε περισσότερα