Η πρωτοφανής για τα πολλά τελευταία αυθόρμητη και χωρίς κομματικό χρώμα κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων από άκρη σε άκρη της χώρας , φαίνεται ότι αλλάζει πολλά.

Η λαϊκή οργή με πρωταγωνιστές τους νέους είναι αρκετά δύσκολη να αποτυπωθεί σε εκλογικά ποσοστά , όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Το αν θα έχουμε ένα νέο «σύνδρομο» Αθνάρ με θύμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι του παρόντος , πολύ δε περισσότερο γιατί η τρομοκρατική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα στην Μαδρίτη το 2004, εκδηλώθηκε μόλις τρεις μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Σήμερα θα σταθούμε στο εξής σημείο: Το χρηματιστήριο μετά το πρώτο σοκ της Δευτέρας, δεν φαίνεται να αλλάζει «ατζέντα».

Η παραμονή του γενικού δείκτη , άνω των 1050 μονάδων και η οριακή πτώση που παρουσιάζεται σήμερα, πρέπει να ερμηνευτεί κατά διαφόρους τρόπους.

Εκείνο που γίνεται φανερό είναι ότι η αγορά δεν δείχνει να τρομάζει όποιες και αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις, που έχουν δρομολογηθεί μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Η λογική λέει πως συνυπολογίζει όλα τα σενάρια , από την στιγμή μάλιστα που από τούδε και στο εξής, η ΝΔ απομακρύνεται μάλλον οριστικά από την αυτοδυναμία .

Επιβεβαιώνεται έτσι η εκτίμηση που ΑΧΙΑΝΕWS και radar.gr , έχουνε διατυπώσει εδώ και πολλούς μήνες: Η αγορά αποκτά την δική της δυναμική και απομακρύνεται από τον σκόπελο των πολιτικών εξελίξεων , γιατί έχει ασπαστεί την άποψη της ωρίμανσης των βασικών συνιστωσών της πολιτικής ζωής.

Κάτι είναι και αυτό , μέσα στην κατάθλιψη των τελευταίων ημερών…

Διαβάστε περισσότερα