Η Goldman Sachs (GS) ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση του δανειστή GreenSky σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής την επενδυτική εταιρεία Sixth Street Partners.

Η συναλλαγή, η οποία αναμένεται να κλείσει το επόμενο έτος, θα έχει ως αποτέλεσμα κέρδη 0,19 $ ανά μετοχή κατά το τρίτο τρίμηνο για τον κολοσσό της Wall Street όταν ανακοινώσει τα αποτελέσματα την επόμενη Τρίτη. Η Goldman δεν αποκάλυψε την τιμή αγοράς.

Η κίνηση είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Διευθύνοντος Συμβούλου David Solomon να αποσυρθεί από ορισμένες επιχειρήσεις μαζικής αγοράς όπως ο τομέας της λιανικής τραπεζικής καθώς προσπαθεί να εστιάσει γύρω από τα παραδοσιακά βασικά πλεονεκτήματα της διαχείρισης πλούτου, των συναλλαγών και της επενδυτικής τραπεζικής.

“Αυτή η συναλλαγή καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη πρόοδό μας στο να περιορίσουμε την καταναλωτική μας δραστηριότητα”, δήλωσε ο Solomon σε μια ανακοίνωση. O Solomon δέχεται πιέσεις να βελτιώσει τα αποτελέσματα της Goldman αφού ανακοίνωσε χαμηλότερα τριμηνιαία κέρδη τα τελευταία τρία χρόνια. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και περικοπές θέσεων εργασίας. Αυτή είναι η δεύτερη πώληση που πραγματοποιεί ο CEO της Goldman το τελευταίο διάστημα. Τον Σεπτέμβριο, η Goldman ανακοίνωσε επίσης ότι βρήκε έναν αγοραστή για μια μονάδα προσωπικής χρηματοδότησης.

Η μετοχή της Goldman υποχώρησε σχεδόν 1% την Τετάρτη στη συνεδρίαση της Wall Street, ενώ σε ετήσια βάση μέχρι σήμερα η μετοχή καταγράφει πτώση 9%. Από τότε που ο Solomon έγινε Διευθύνων Σύμβουλος τον Οκτώβριο του 2018, έχει αυξηθεί κατά 39%.

Διαβάστε ακόμη: