Η TPG Inc. έχει δημιουργήσει μια ομάδα ιδιωτικών κεφαλαίων με επικεφαλής την Ares Management Corp. για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς της αυστραλιανής εταιρείας κηδειών InvoCare Ltd., σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος.

Τα ταμεία συμφώνησαν να παρέχουν χρέος 800 εκατ. Αυστραλιανών δολαρίων ($521 εκατ.) για την εξαγορά, συμπεριλαμβανομένου 675 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας χρηματοδοτούμενου προθεσμιακού δανείου και 125 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας δανείου με καθυστερημένη ανάληψη, είπαν οι ίδιες πηγές χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

Ο όμιλος περιλαμβάνει επίσης μεγάλα ονόματα ιδιωτικών κεφαλαίων όπως τις KKR & Co., Macquarie Group Ltd., Nomura Holdings Inc., Partners Group και Pierfront Capital, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι εκπρόσωποι των Ares, KKR, Macquarie, Nomura και Partners Group αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση, ενώ η Pierfront δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Η InvoCare με έδρα το Σίδνεϊ συμφώνησε σε μια αναθεωρημένη προσφορά εξαγοράς 1,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας από την TPG, κλείνοντας την επί μήνες διαμάχη μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου της και του κολοσσού ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων για τους όρους. Η Ares είχε αρχικά προσφερθεί να παράσχει ολόκληρη τη χρηματοδότηση του χρέους, αλλά το μερίδιό της μειώθηκε αφού άλλοι δανειστές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συναλλαγή, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Το χρηματοδοτούμενο χρέος θα δώσει στην εταιρεία κηδειών μόχλευση μεταξύ 5,5 και 6 φορές τα κέρδη EBITDA.

Διαβάστε ακόμη: