Μετά από χρόνια μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ο «Der Bomber» έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως η σύζυγός του είχε δηλώσει πέρυσι πως ο Μίλερ «φτάνει ήρεμα προς το τέλος του».

Την στενάχωρη είδηση έκανε γνωστή η Μπάγερν Μονάχου, στην οποία είχε περάσει ο όλη σχεδόν την καριέρα του ο σπουδαίος επιθετικός αποτελώντας και τον καλύτερο σκόρερ στην ιστορία της.

Ο Μίλερ πέτυχε 566 γκολ σε 607 συμμετοχές με τους Βαυαρούς μεταξύ 1964 και 1979, με τα τέρματά του να τον διατηρούν ακόμη και τόσα χρόνια μετά στην κορυφή της λίστας των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα γκολ για έναν σύλλογο.

Στην Γερμανία κατέκτησε 14 τίτλους με τη φανέλα της Μπάγερν, ενώ είχε και δύο τρόπαια με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας. Μέχρι και το 2012 ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που είχε πετύχει 85 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, με τον Λιονέλ Μέσι να τον ισοφαρίζει και στην συνέχεια να τον ξεπερνά με 91 γκολ συνολικά μέσα στην συγκεκριμένα χρονιά.

Για «μαύρη μέρα για την Μπάγερν Μονάχου» έκανε λόγο ο πρόεδρος των Βαυαρών, Χέρμπερτ Χάινερ, ενώ ο CEO, Όλιβερ Καν, σχολίασε πως «η είδηση του θανάτου του Γκερντ μας επηρέασε όλους βαθιά, είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της ομάδας».

Μέχρι και σήμερα ο Μίλερ παραμένει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπούντεσλιγκα με 365 τέρματα σε 427 εμφανίσεις. Συνολικά, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, μέτρησε 711 τέρματα σε 780 εμφανίσεις.

Γκερντ Μίλερ- Ποιός ήταν 

Ο Δυτικογερμανός κεντρικός επιθετικός Γκερντ Μίλερ (Gerhard “Gerd” Müller) γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1945, στο Νόρντλινγκεν της Βαυαρίας, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 1:30’ ώρας βορειοδυτικά του Μονάχου. Ο άνθρωπος που έμελλε να γράψει την δική του ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λίγα χρόνια αργότερα, αποτελώντας τον πλέον σεσημασμένο εκτελεστή της γενιάς του. Ένας ιδιαίτερα παραγωγικός επιθετικός που φημιζόταν για τα τελειώματά του, ειδικά μέσα και γύρω από τη μικρή περιοχή και που θεωρείται ως ένας από τους Μεγαλύτερους Σκόρερ Όλων των Εποχών.

Σε διεθνές επίπεδο, με τη Δυτική Γερμανία , σκόραρε 68 γκολ σε 62 εμφανίσεις και σε επίπεδο συλλόγων, μετά από 15 χρόνια με την Μπάγερν Μονάχου, σκόραρε ένα ρεκόρ 365 γκολ σε 427 παιχνίδια στη γερμανική Bundesliga και το διεθνές ρεκόρ των 66 γκολ σε 74 ευρωπαϊκά παιχνίδια για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA! Με μέσο όρο πάνω από ένα γκολ ανα παιχνίδι με τη εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας, ο Γκερντ Μίλερ είναι τώρα 12ος στον κατάλογο των διεθνών σκόρερ όλων των εποχών, παρά το γεγονός ότι έχει τα λιγότερα παιχνίδια από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή στους κορυφαίους 25 της συγκεκριμένης λίστας. Μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ, έχει την 3η υψηλότερη αναλογία γκολ-ανά-παιχνίδι!

Έχοντας το παρατσούκλι «Bomber der Nation» (Το Βομβαρδιστικό του Έθνους) ή απλά «Der Bomber», ονομάστηκε Ευρωπαίος Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς το 1970. Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν στην Μπάγερν Μονάχου, σκόραρε 10 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 για τη Δυτική Γερμανία, κερδίζοντας το Χρυσό Παπούτσι ως Κορυφαίο Σκόρερ της Διοργάνωσης. Σκόραρε 4 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974, συμπεριλαμβανομένου της νικητήριου τέρματος στον τελικό. Ο Γκερντ Μίλερ κατείχε το ρεκόρ των γκολ Όλων των Εποχών στο Παγκόσμιο Κύπελλο με 14 γκολ για 32 ολόκληρα χρόνια. Το 1999, κατετάγη 9ος Καλύτερος Ευρωπαίος Ποδοσφαιριστής για τον 20ο Αιώνα από την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου και 13ος στον Κόσμο από τον ίδιο Οργανισμό. Το 2004, ο Πελέ τον ονόμασε στη λίστα με τους 125 Εν Ζωή Καλύτερους Ποδοσφαιριστές του Κόμου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 Χρόνια της FIFA.