Είχα την εντύπωση, όπως μου μεταφερόταν σχετικά, πως τα χρηματοοικονομικά ζητήματα της Lamda είχαν διευθετηθεί και πως το φλέγον θέμα της χρηματοδότησης του εμβληματικού έργου του Ελληνικού είχε επιλυθεί!

Ωστόσο όπως πληροφορούμαι σχετικά, η Lamda development φέρεται έτοιμη να εντάξει στο δυναμικό της την κυρία Ελ. Βρεττού, ανώτερο διευθυντικό στέλεχος του ομίλου της Τρ. Πειραιώς που αποχωρεί από την τράπεζα.

Ως γνωστόν η κυρία Βρεττού είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην χρηματοδότηση από την Τρ. Πειραιώς του project της Lamda και μάλιστα τότε είχε προβεί και σε επίσημες δηλώσεις.

Επιπροσθέτως η Ελ. Βρεττού θεωρείται πολύ ικανό στέλεχος ως προς την εξεύρεση χρηματοδότησης, τις επαφές με τραπεζικούς φορείς, ενώ φέρεται να είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τρ. Πειραιώς και HSBC στην οποία παλαιότερα εργαζόταν, ασχέτως αν το deal χάλασε μετά τη «σφήνα» του Μιχάλη Σάλλα και της Παγκρήτιας!

Επί του προκειμένου τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ένταξη της κυρίας Βρεττού στον επενδυτικό βραχίονα του Ομίλου Λάτση, είναι επιλογή προσωπική του μεγαλομετόχου κ. Σπύρου Λάτση, ο οποίος φέρεται να εκτιμά τις τραπεζικές και διευθυντικές της ικανότητες!

Και είναι προφανές πως η ένταξη στην Lamda μιας τόσο ισχυρής και με μεγάλες φιλοδοξίες προσωπικότητας, αποσκοπεί αφενός στην επίλυση του ζητήματος χρηματοδότησης και των ανοικτών χρηματοοικονομικών θεμάτων, καθώς και στην διοικητική ενίσχυση της εισηγμένης με ένα στέλεχος της τραπεζικής αγοράς πρώτης γραμμής, το οποίο θα αναλάβει πολύ σοβαρές πρωτοβουλίες και μείζονος σημασίας αποφάσεις!