Η αποθέωση χθες στο forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον μεγαλοεπιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο, αναμφίβολα αποτέλεσε είδηση και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως!

Και τούτο διότι είναι γνωστό τοις πάσι, ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος διατηρούσε επί χρόνια μια στενή προσωπική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, την οποία ουδέποτε – προς τιμήν του- απέκρυψε, ενώ γενικώς οι σχέσεις Μυτιληναίου με το Μαξίμου επί ΝΔ δεν υπήρξαν επί μακρόν άριστες!

Μάλιστα οι σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη φέρεται να αποκαταστάθηκαν και να υπήρξε ένα modus vivendi, μετά την παρέμβαση – διαμεσολάβηση ενός πολύ σοβαρού και αξιόπιστου κοινού φίλου και των δύο!

Έκτοτε Μητσοτάκης και Μυτιληναίος συνυπάρχουν ομαλώς, χωρίς να υπάρχουν μεταξύ τους σκιές και σε καθεστώς πλήρους ισορροπίας και τήρησης – σεβασμού των κανόνων της αγοράς και του fair play!

Ωστόσο κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν δύο αρνητικά συμβάντα που ενόχλησαν κατά τις πληροφορίες τον πρωθυπουργό και μάλιστα στον υπέρτατο βαθμό!

Η άκομψη αντίδραση Μυτιληναίου στο Μαξίμου για τον ΒΟΑΚ!

Το πρώτο έχει να κάνει με την εμβληματική παραχώρηση του ΒΟΑΚ όπου η κοινοπραξία που ηγείται ο όμιλος Μυτιληναίου ανταγωνίζεται εκείνη της ΓΕΚ Τέρνα του Γ. Περιστέρη!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων των εργολάβων κάλεσε στο Μαξίμου τους μεγάλους κατασκευαστές και ζήτησε να υπάρξει μια ισορροπία!

Οι πληροφορίες που απορρέουν από πρόσωπα που γνωρίζουν εκ των έσω, λένε πως ο τρόπος που αντέδρασε ο Ευαγγ. Μυτιληναίος σε άμεσο συνεργάτη του πρωθυπουργού ήταν έντονος και άκομψος. Και το γεγονός αυτό ενόχλησε τον πρωθυπουργό!

Για να ξέρετε …1) Την Αττική οδό ποιος θα την πάρει; Πληροφορίες, φήμες και διαρροές για τα φαβορί και τα αουτσάιντερ του διαγωνισμού για την «Χρυσοτόκο Όρνιθα» των Παραχωρήσεων!

Η προσφυγή στο ΣτΕ για την Αττική οδό!

Το δεύτερο γεγονός που φέρεται να δυσαρέστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα στον υπέρτατο βαθμό, είναι η προσφυγή της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την Αττική οδό, μολονότι η ένσταση είχε απορριφθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Διαφορών!

Η προσφυγή της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίου στο ΣτΕ μπλοκάρει την έκβαση της διαδικασίας και την ανάθεση του εμβληματικού έργου, που τόσο πολύ ήθελε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει, και ανοίγει ζήτημα διαχείρισης της παραχώρησης κατά το μεσοδιάστημα από τη λήξη της σύμβασης με τον υφιστάμενο παραχωρησιούχο!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είναι έξαλλος… Μολονότι το γεγονός – πέραν πάσης αμφιβολίας- είναι πως η ένσταση δεν προήλθε κατόπιν πρόθεσης Μυτιληναίου, αλλά αποτελεί βούληση των Γάλλων της Vinci που «τα έχουν πάρει» με κυβέρνηση – ΤΑΙΠΕΔ και θα κάνουν τα πάντα για να μπλοκάρουν την παραχώρηση και να ανατρέψουν την διαδικασία και τον προσωρινό ανάδοχο!

Επιπροσθέτως η Vinci έχει την πλειοψηφία της κοινοπραξίας, της οποίας άλλωστε ηγείται και ο όμιλος Μυτιληναίου περιορίζεται στο 20%, το οποίο άλλωστε τελεί υπό την δική του αίρεση να το κρατήσει, σε περίπτωση που η οικονομική πρόταση υπερβεί τα 2,5 δις., όπερ και εγένετο!

Έτσι προέκυψε η αποθέωση …

Κατόπιν όλων αυτών, των δύο ανοιχτών θεμάτων με το Μαξίμου και την σφοδρή ενόχληση του πρωθυπουργού, ο μεγαλοεπιχειρηματίας προέβη χθες στο forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου στην αποθέωση Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει εντυπώσεις και να εξομαλύνει καταστάσεις! Πιθανότα αυτό που είπε είναι έτσι!

Ο Μητσοτάκης πράγματι είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός από το 2015 και μετά!

Μόνο που όσοι γνωρίζουμε εκ των έσω πρόσωπα και καταστάσεις, δεν περιμέναμε αυτό το λιβάνισμα από τον Ευάγγελο, όπως τον έχουμε εδώ και πολλά χρόνια γνωρίσει!

Πάλι καλά που δεν είπε ότι είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός όλων των εποχών, πιο πάνω από Ελευθέριο Βενιζέλο και Κωνσταντίνο Καραμανλή (τον ορίτζιναλ εννοώ και όχι τον Βούδα της Ραφήνας)!

Διαβάστε ακόμη: