Σήμερα (14/02), ο κ. Πλακιωτάκης έδωσε το «παρών» στην τελετή παράδοσης δεκατριών ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων μεταφοράς αστυνομικών σκύλων Κ–9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου.

Αυτά τα οχήματα πρόκειται να αντικαταστήσουν τον παλιό στόλο, αλλά και να ενισχύσουν τις νέες ομάδες Κ–9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών που θα συσταθούν στις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χίου και Σύρου.

Ακόμη, οχήματα θα διατεθούν στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στις Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Χανίων, Καβάλας, Μυτιλήνης, Ρόδου και Ναυπλίου. Η εν λόγω προμήθεια, συνολικού προϋπολογισμού 334.000 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας – Τομέας Αστυνομικής Συνεργασίας 2014 – 2020.

«Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, καταπολεμά κάθε μορφής οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών αλλά και προϊόντων λαθρεμπορίου», τόνισε ο κ. Υπουργός, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος, που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, ανέφερε ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει δεσμευθεί ότι θα αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο, ώστε να ενισχύσει με σύγχρονα μέσα, το προσωπικό του Λιμενικού στην αποστολή του».

Ο Αρχηγός του Λιμενικού, Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, σημείωσε ότι «το Λιμενικό Σώμα, για να διασφαλίσει τη συνέχεια και την συνέπεια στην αποστολή του, οφείλει να εκσυγχρονίζει και να ανανεώνει τα επιχειρησιακά μέσα του, να επενδύει στην διαρκή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και να καλλιεργεί δεσμούς συνέργειας, ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνογνωσίας με οργανισμούς και φορείς εντός και εκτός Ελλάδος».

Διαβάστε ακόμη: