Ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, Απόστολος Γ. Παπαποστόλου, προχώρησε σε απολογισμό του έργου της Αρχής από τις αρχές του περασμένου έτους, στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αρχής στον Πειραιά, παρουσία του Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Η λιμενική βιομηχανία βρίσκεται σταθερά πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί τα ελληνικά λιμάνια αφενός διαθέτουν ένα ισχυρό γεωπολιτικό και οικονομικό αποτύπωμα και αφετέρου, αποτελούν ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης τόσο των περιφερειακών οικονομιών, όσο και της εθνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Υπουργός.

Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι «ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων είναι ξεχωριστός, καθώς το έργο που παράγει διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και βελτιώνει το επίπεδο παρεχομένων λιμενικών υπηρεσιών, ενώ, συμβάλλει καθοριστικά στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου στη λιμενική βιομηχανία».

«Συμμετείχαμε και διοργανώσαμε πάνω από δεκατρείς εκδηλώσεις και συναντήσεις εργασίας, διαχειριστήκαμε περισσότερα από 2.500 έγγραφα σε μία υποστελεχωμένη Αρχή, ενώ, συμμετείχαμε σε δώδεκα Επιτροπές Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων ΕΣΑΛ, συζητώντας πάνω από τριάντα θέματα που σχετίζονται με υφιστάμενες υποδομές αλλά και την ανάπτυξη των λιμενικών εγκαταστάσεων», υποστήριξε ο κ. Παπαποστόλου.

Ακόμη, προσέθεσε πως «η Αρχή συνέβαλε σε είκοσι μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να παρέχει ενημέρωση και στοιχεία στον αρμόδιο Υπουργό και τα μέλη του κοινοβουλίου και αυτοί στους παράγοντες που συμμετέχουν στη λιμενική βιομηχανία και τους πολίτες. O κ. Παπαποστόλου δήλωσε ότι σε επίπεδο εσόδων η ΡΑΛ, πέτυχε το δεύτερο υψηλότερο αποτέλεσμα από την αρχή λειτουργίας της».

Η τοποθέτηση του Προέδρου της ΡΑΛ ολοκληρώθηκε με την αναφορά στην έμπρακτη πολύπλευρη δράση της Αρχής αναφορικά με όλο το εύρος των λιμενικών υπηρεσιών. Αναφέρθηκαν ενδεικτικά, ζητήματα όπως η συμβολή της Αρχής σχετικά με το νομικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια, τα τέλη, τη λειτουργία των φορέων διαχείρισης των λιμένων, τις επενδύσεις στον κλάδο και η πορεία αξιοποίησης αυτών.

Διαβάστε ακόμη: