Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε την ακτοπλοΐα ως «τη μεγαλύτερη πρόκληση και ταυτόχρονα την καλύτερη ευκαιρία» που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει στα θέματα του «πράσινου» μετασχηματισμού, μιλώντας σήμερα (24/11) στο Circle the Med Forum.

«Διαθέτουμε τη μεγαλύτερη ακτοπλοΐα. Συνδέουμε παγκόσμιους προορισμούς, όπου διακινούνται εκατομμύρια επιβάτες, εμπορεύματα και αυτό είναι μία πρόκληση που ήδη έχει αποτελέσει παράδειγμα και για τον μηχανισμό υλοποίησης για τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη και ήδη έχει ζητηθεί από την Ελλάδα να ηγηθεί τέτοιων πρωτοβουλιών, σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε αρχικά.

«Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ηγείται ήδη της πρώτης μελέτης που αφορά τα θέματα της νησιωτικότητας από τη γενική διεύθυνση των μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πρόκειται να προχωρήσει πρόταση μαζί με την Κροατία και τη Σουηδία.

Αυτή τη στιγμή, θα διαμορφώσουν την πρώτη ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενη μελέτη για το κόστος της νησιωτικότητας, όπου το παράδειγμα των θαλασσίων μεταφορών και οι ανάγκες του μετασχηματισμού, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες», ολοκλήρωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Διαβάστε ακόμη: