Η κ. Γκάιβιτς ζητά διευρυμένη προστασία για τους ενοικιαστές, εν όψει του δύσκολου χειμώνα και εξαιτίας των αυξημένων λογαριασμών θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος, μιλώντας στη Bild.

Δεδομένου ότι πολλοί ενοικιαστές στη Γερμανία ενδέχεται να λάβουν επιστολές για πιθανές εξώσεις από τους ιδιοκτήτες σπιτιών, εξαιτίας καθυστερήσεων στις πληρωμές οφειλομένων, η Γερμανίδα Υπουργός θεωρεί επιτακτική τη λήψη μέτρων για την προστασία τους.

«Οι ενοικιαστές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν παράταση για την καταβολή αντίστοιχων οφειλών», απευθύνοντας ήδη αντίστοιχο αίτημα και προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μάρκο Μπούσμαν.

Άλλωστε, στόχος της γερμανικής κυβέρνησης μέσω και του νέου, τρίτου πακέτου ελαφρύνσεων είναι «να μην κρυώσει κανένας πολίτης, εφέτος τον χειμώνα».

Στις ανακοινώσεις της γερμανικής κυβέρνησης για το περιεχόμενο του τρίτου πακέτου, γίνεται, επίσης, λόγος και για τη ριζική αναθεώρηση των κριτηρίων για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων στέγασης.

Στη Γερμανία, οι τιμές των ενοικίων τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά υψηλές, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, ενώ και τα κοινόχρηστα ανέρχονται έτσι κι αλλιώς σε υπέρογκα ποσά σε σύγκριση με την Ελλάδα. Μάλιστα, εφέτος ενδέχεται να ανέλθουν σε κάποιες χιλιάδες ευρώ, για πολλά γερμανικά νοικοκυριά.

Διαβάστε ακόμη: