Το Οκτόμπερφεστ, το φημισμένο φεστιβάλ μπύρας της Γερμανίας, το οποίο συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, άνοιξε σήμερα (17/09) τις πόρτες του στο Μόναχο, ύστερα από δύο ολόκληρα χρόνια απουσίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα εγκαίνια του θεσμού πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο του Μονάχου, Ντιντιέ Ράιτερ, ανοίγοντας με σφυρί ένα βαρέλι μπύρας και προσφέροντας το πρώτο ποτήρι στον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Μάρκους Σέντερ.

Το φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό έως τις 03 Οκτωβρίου, χωρίς να ισχύει οιοδήποτε μέτρο όπως, φερειπείν, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Το Οκτόμπερφεστ αποφέρει κέρδη ύψους περίπου 1.2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι Γερμανοί συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους καταναλωτές μπύρας στην Ευρώπη, με ετήσια μέση κατανάλωση σχεδόν 84 λίτρων, για το 2021.

Στα διακόσια χρόνια της ιστορίας του, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο έχει ματαιωθεί μόλις 26 φορές, κυρίως λόγω των δύο Παγκόσμιων Πολέμων, αλλά και δύο φορές εξαιτίας επιδημίας χολέρας.

Την τελευταία φορά που διοργανώθηκε, το 2019, οι 6.3 εκατομμύρια επισκέπτες κατανάλωσαν περισσότερα από 7.3 εκατομμύρια λίτρα γερμανικής μπύρας.

Οι ζυθοποιοί εκφράζουν προβληματισμούς, εν μέσω ενεργειακής κρίσης

Χθες (16/09), η Γερμανική Ομοσπονδία Ζυθοποιών ενημέρωσε την κυβέρνηση για τις πολυάριθμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων τιμών της ενέργειας και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει. Χωρίς ταχεία κρατική παρέμβαση και βοήθεια, εκατοντάδες επιχειρήσεις στον γερμανικό τομέα ποτών θα εξαφανισθούν και χιλιάδες άνθρωποι θα καταλήξουν άνεργοι», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμη: