Οι Ελβετοί που απασχολούνται σε ομοσπονδιακά γραφεία, πανεπιστήμια και εγκαταστάσεις του στρατού θα πρέπει να ντύνονται ζεστά τον ερχόμενο χειμώνα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μη θερμαίνονται τα δημόσια κτήρια πάνω από τους 20°C για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στόχος των μέτρων, που συμφώνησε χθες (16/09) το υπουργικό συμβούλιο, είναι η εξοικονόμηση 6% – 10% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των ομοσπονδιακών κτηρίων.

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που αποφασίσθηκαν, συμπεριλαμβάνονται το κλείσιμο του ζεστού νερού, όπου αυτό είναι εφικτό, το χαμήλωμα των θερμοστατών στη διάρκεια της νύχτας και τα Σαββατοκύριακα και το κλείσιμο του μη απαραίτητου φωτισμού, αλλά και των ηλεκτρικών συσκευών.

Οι διοικητικές λειτουργίες την περίοδο ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά πρόκειται να μειωθούν, με στόχο να παραμείνουν ανοιχτά λιγότερα κτήρια.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση εγκαινίασε μία εθελοντική εκστρατεία, καλώντας τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να κάνουν οικονομία στην ενέργεια, καθώς οι ελλείψεις σε φυσικό αέριο, που αναμένονται αυτό τον χειμώνα, πιθανόν να οδηγήσουν στη διανομή ενέργειας με δελτίο, με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Σε όλη την Ευρώπη, οι χώρες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Τα μέτρα περιλαμβάνουν το χαμήλωμα των θερμοστατών και το σβήσιμο των φώτων των δημοσίων κτηρίων.

Διαβάστε ακόμη: