Ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην ιδρυτική διάσκεψη του κινήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χρωστάμε στην κοινωνία να την πείσουμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος απέναντι στην παντοκρατορία του κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα, εξέφρασε την αγωνία του για την άνοδο της άκρας δεξιάς. «Η άνοδος της άκρας δεξιάς προφανώς με ανησυχεί γιατί δείχνει και την αποτυχία των προοδευτικών κομμάτων συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Αριστεράς», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι έχει πάρει «μεγάλη απόσταση από την αριστερά», με αφορμή «τις συμπεριφορές και το πολιτικό λόγο» που παρατηρούνται.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε σημαντική την ιδρυτική διάσκεψη της Νέας Αριστεράς που πραγματοποιείται σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σημειώνοντας ότι πρόκειται για ιστορική ημέρα.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι «από τη μια είναι δυστυχία και ο πόνος και από την άλλη η συστηματική συγκάλυψη που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, και μέσα από την εξεταστική επιτροπή αλλά και με πολλές άλλες μεθόδους. Ότι έχει αποκαλυφθεί έχει γίνει από ιδιώτες εμπειρογνώμονες και από δημοσιογράφους».

Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε συστηματική προσπάθεια συσκότισης των πραγματικών αιτιών που κόστισαν τη ζωή στους 57 ανθρώπους. Αυτό ρίχνει αλάτι στην ανοιχτή πληγή. Ο Μητσοτάκης ενώ έχει υποσχεθεί ότι θα ρίξει άπλετο φως αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει συστηματική συγκάλυψη για να μην αποδοθούν πολιτικές ευθύνες».

Διαβάστε ακόμη: