Σε έναν άκρατο, ύποπτο, βρώμικο και παράνομο τρόπο αθέμιτου πλουτισμού έχουν επιδοθεί «παράγοντες», fund managers, «πισινοί», διαχειριστές κεφαλαίων και πολλοί άλλοι νταραβεριτζήδες, που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων αλλά και εξαγορές – πωλήσεις εταιριών!

Επειδή πιθανόν το τελευταίο διάστημα ακούτε ή διαβάζετε πολλά για τις επιτυχίες των διαφόρων funds, ξένων υποτίθεται, πίσω από τα οποία κρύβονται Έλληνες νταραβεριτζήδες, αλλά και εγχώριων στα οποία πρωτοστατούν διάφορα βλαχαδερά (που απέκτησαν το σύνδρομο της μπανιέρας και «τα βλέπουν μεγάλα») με ανοιχτές ποινικές υποθέσεις από το παρελθόν, να ξέρετε ότι στην πλειονότητα των μεγάλων συναλλαγών, είτε αφορούν εξαγορές – πωλήσεις, είτε αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων κρύβονται «επιστροφές» για τις οποίες έχουν εσχάτως ανοίξει στόματα!

Γιατί ως γνωστόν η Ελλάδα είναι ένα χωριό, ειδικά η πιάτσα της Κεφαλαιαγοράς, οπότε τέτοια μυστικά δεν κρατούνται για πολύ!

Όποιος fund manager λοιπόν κάνει την διαπραγμάτευση της εξαγοράς – πώλησης, είτε της μεταπώλησης σε τρίτους ενδιαφερόμενους κόκκινων δανείων που έχουν αποκτηθεί φθηνά, είναι και ο πολλαπλά κερδισμένος και ωφελημένος σύμφωνα με τις καταγγελίες!

Όποιος δηλαδή εκπρόσωπος του fund διαπραγματεύεται με τον ενδιαφερόμενο σε πρώτο πρόσωπο, αυτός έχει βγάλει το …κέρδος!

Αυτά και άλλα πολλά, μαζεύονται, συσσωρεύονται, ταξινομούνται!

Και όπως μαθαίνω – και συνήθως η πληροφόρηση μου δεν αμφισβητείται- πολύ σύντομα τα στοιχεία αυτά, με τις αρπαχτές, τις επιστροφές και το μαύρο χρήμα, θα κατατεθούν – αν δεν έχουν ήδη κατατεθεί- στις αρμόδιες αρχές, ειδικά στον ΣΔΟΕ, την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος και την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Τι συμβαίνει με το Hilton; Τα (απρόσμενα) στατικά ζητήματα του εμβληματικού ξενοδοχείου, ο νέος αντισεισμικός νόμος, η «άρνηση» των ασφαλιστικών να υπογράψουν ασφαλιστήρια συμβόλαια και το ασαφές περιβάλλον ως προς την επαναλειτουργία του που πάει 1-2 χρόνια πίσω!

Τι συμβαίνει με το Hilton; Τα (απρόσμενα) στατικά ζητήματα του εμβληματικού ξενοδοχείου, ο νέος αντισεισμικός νόμος, η «άρνηση» των ασφαλιστικών να υπογράψουν ασφαλιστήρια συμβόλαια και το ασαφές περιβάλλον ως προς την επαναλειτουργία του που πάει 1-2 χρόνια πίσω!

Ένα σοβαρό ζήτημα που οδηγεί σε επιπλέον καθυστέρηση ενός χρόνου, αν και τούτο θεωρείται ακόμη ασαφές, φέρεται να έχει προκύψει για το ξενοδοχείο Hilton, το οποίο ανακατασκευάζεται από τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου προκειμένου να επαναλειτουργήσει ως Conrad! Κύκλοι εκ των έσω που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, υποστηρίζουν ότι η νέα αυτή καθυστέρηση αποδίδεται σε στατικά ζητήματα που έχουν προκύψει, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένας προβληματισμός τόσο σε επίπεδο μηχανικών, αλλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς η καθυστέρηση αυτή προκαλεί απώλεια εσόδων!

Ωστόσο το ζήτημα φαντάζει ακόμη πιο σύνθετο! Και τούτο διότι το θέμα με την στατικότητα των υπαρχόντων κτιρίων που έχει προκύψει, έχει οδηγήσει τις ασφαλιστικές εταιρίες να μην ασφαλίζουν διαμερίσματα και καταστήματα, καθώς η ανέγερση του Χίλτον  έχει  γίνει με παλιό και όχι με τον νέο αντισεισμικό νόμο, όπως προβλέπεται για τη σύναψη νέων ασφαλιστηρίων συμβολαίων! Όλα τούτα προκαλούν μια σύγχυση και ένα ασαφές περιβάλλον, το οποίο ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου καλείται να επιλύσει, την ώρα που η ζήτηση  για την απόκτηση διαμερισμάτων έχει σπάσει κάθε όριο και ουσιαστικά μιλάμε για sold out!

Το γεγονός είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, πως τα στατικά ζητήματα σε συνάρτηση με τος προϋποθέσεις του νέου αντισεισμικού νόμου, καθιστούν αβέβαιη την επαναλειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου, που πηγαίνει σίγουρα έναν με δύο χρόνια πίσω και βλέπουμε…

Χτυπάει κόκκινο η ζήτηση!

Μολονότι η ζήτηση για υπερπολυτελείς κατοικίες στο πάλαι ποτέ θρυλικό Hilton, που την ώρα τούτη αλλάζει ριζικά και μετατρέπεται σε Conrad, έχει χτυπήσει κόκκινο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ουσιαστικά έχει υπάρξει sold out στα διαμερίσματα – φιλέτα του τελευταίου ορόφου, με τιμές ανά τετραγωνικό μετρό που ξεκινούν από 22.000 ευρώ, εντούτοις οι πληροφορίες λένε πως στην υλοποίηση του εμβληματικού έργου υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω τεχνικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει!

Αρχικά οι εξαγγελίες της ΤΕΜΕΣ και του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου έκαναν λόγο για παράδοση του έργου και έναρξη λειτουργίας του Conrad την άνοιξη του 2024!

Στην τελευταία ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2023, ο κ. Κωνσταντακόπουλος μετέθεσε την έναρξη λειτουργίας περί τα τέλη 2024, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες!

Ωστόσο την ώρα τούτη ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι στο έργο υπάρχουν καθυστερήσεις και πως θα παραδοθεί τελικά το 2025 χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για το ασφαλές χρονικό διάστημα!

Επί της ουσίας πρόκειται για μια σημαντική παρέκκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα ενός έτους τουλάχιστον, με τις φήμες να αιωρούνται ότι πιθανόν κάποιο ζήτημα έχει ανακύψει, ενώ μηχανικοί που έχουν ασχοληθεί με το έργο στο παρελθόν και γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, από την εποχή ανακαίνισης του Χίλτον από τον αείμνηστο Γιάννη Κωστόπουλο της Alpha bank, υποστηρίζουν ότι πιθανότατα προέκυψαν ζητήματα με τα στατικά, κυρίως λόγω και των νέων πρόσθετων κατασκευών!

Όπως και να έχει, τα στατικά ζητήματα, εάν φυσικά πρόκειται για κάτι τέτοιο, είναι θέματα σοβαρά που άπτονται της ασφαλείας, γεγονός που οδηγεί κατ’ ελάχιστο την επαναλειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου, αυτή τη φορά ως Conrad και όχι ως Hilton, κάπου εντός του 2025! Και αν…

Ραγδαίες εξελίξεις για 3 καραμπινάτες υποθέσεις που αφορούν Βενεζουελάνο του real estate, μεγαλοεφοπλιστή, στοιχηματζή και σπάσιμο των capital controls!

Στις δαγκάνες ΣΔΟΕ και ΚΕΦΟΜΕΠ δύο πολιτικά πρόσωπα – παράγοντες, για περίεργες και ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων! Ελέγχονται φορολογικές δηλώσεις, τραπεζικοί λογαριασμοί, πόθεν έσχες!

Μου λένε καλά ενημερωμένες πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εκ των έσω και οι πληροφορίες τους δεν αμφισβητούνται, ότι στις δαγκάνες του ΣΔΟΕ και του ΚΕΦΟΜΕΠ έχουν πέσει δύο πολιτικά πρόσωπα, το ένα όχι ακριβώς πλέον μολονότι έχει θητεύσει κατά το παρελθόν σε κυβερνητικά πόστα, ενώ το άλλο θεωρείται – και είναι- ιδιαίτερα προβεβλημένο στον τομέα δραστηριοποίησης του!

Οι έγκυρες αυτές πηγές διαβεβαιώνουν ότι ο ΣΔΟΕ έχει πιάσει …λαβράκια, που αφορούν κυρίως αδικαιολόγητες – και ύποπτες- αγορές ακινήτων! Κατόπιν αυτού όλα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών! Τραπεζικοί λογαριασμοί, φορολογικές δηλώσεις, πόθεν έσχες και πάει λέγοντας!

Κάτι μου λέει, ότι πολύ σύντομα θα πιάσει δουλειά και η Αρχή για το ξέπλυμα! Συνεχίζεται …

Τι ενώνει Χόλτερμαν, Βαρδινογιάννη και Εξάρχου – Μπάκο – Καϋμενάκη- Οι Παραχωρήσεις, οι Τράπεζες και τα Media – Η «υπόθεση Άκτωρ» τους έφερε πιο κοντά!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι 3 κορυφαίοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν κάνει κατά τον τελευταίο χρόνο παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον και την προσοχή της αγοράς με τις επιθετικές κινήσεις τους!

Ο όμιλος Ελλάκτωρ του Ολλανδού Χόλτερμαν, η Μότορ Όιλ του ομίλου Βαρδινογιάννη (που κατέχει το 30% του Ελλάκτωρα) καθώς και η φιλόδοξη επιθετική τριανδρία των Εξάρχου, Μπάκου, Καϋμενάκη διά μέσω της Ιντρακάτ και όχι μόνον, αποτελούν τους πρωταγωνιστές της επιχειρηματικής πιάτσας και της χρηματιστηριακής αγοράς σε βαθμό που λίγο – πολύ, όλη η ειδησεογραφία κινείται πέριξ των τριών αυτών κορυφαίων ομίλων, που έχουν πλέον επεκταθεί σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων!

Και η αλήθεια είναι πως την ώρα τούτη η «υπόθεση Άκτωρ» που από την Ελλάκτωρ των Χόλτερμαν – Βαρδινογιάννη πουλήθηκε στην Ιντρακάτ των Εξάρχου- Μπάκου – Καϋμενάκη, έφερε τους 3 ομίλους πιο κοντά, καθώς στην πράξη διαπιστώθηκε πως αυτά που τους ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που τους χωρίζουν!

Και οι αντιπαραθέσεις του παρελθόντος με αφορμή την μετοχική εξουσία του Ελλάκτωρα φαίνεται πως ανήκουν πια οριστικά στο παρελθόν, ως μια παρένθεση στις μεταξύ τους σχέσεις!

Επί της ουσίας, για να καταστούμε σαφείς, οι τρεις ισχυροί όμιλοι την ώρα τούτη έχουν τρία κοινά ενδιαφέροντα: Τις Παραχωρήσεις, τις Τράπεζες και τα Media!

Ο όμιλος Ελλάκτωρ (Χόλτερμαν – Βαρδινογιάννης) επιδεικνύει αδιαμφισβήτητα πολύ ισχυρό ενδιαφέρον για τις Παραχωρήσεις (ενίσχυσε πρόσφατα το ποσοστό του στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου) με έμφαση την Αττική οδό, την οποία διαχειρίζεται ως παραχωρησιούχος μαζί με τη Αβαξ και τη γαλλική  Egis, ενώ συμμετέχει  στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την εκ νέου παραχώρηση της!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Παραχωρήσεις επιδεικνύει και η Ιντρακάτ η οποία προέβη σε μια πολύ σοβαρή συμμαχία με την κορυφαία πορτογαλική εταιρία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων Brisa!

Ο όμιλος Εξάρχου- Μπάκου – Καϋμενάκη, έχει ήδη επιδείξει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και για το τραπεζικό σύστημα, όπου ήδη δημιουργεί τον 5ο τραπεζικό πόλο με Τράπεζα Αττικής, Παγκρήτια και Συνεταιριστική Σερρών!

Με το τραπεζικό σύστημα ήδη ενασχολείται η οικογένεια Βαρδινογιάννη μέσω της Optima που τα πηγαίνει εξαιρετικά, ενώ ο Χόλτερμαν έχει ήδη αποκτήσει το 5,6% της Alpha bank της οποίας έχει καταστεί ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος ξεπερνώντας τον αμερικανό Πόλσον (4,9% που βαίνει συνεχώς μειούμενο)! Επιπροσθέτως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα θα επιδείξει ενδιαφέρον και για την Εθνική, εάν και όταν το ΤΧΣ πωλήσει το 20% ή το 30% των μετοχών της!

Ο τρίτος κοινός τόπος ενδιαφέροντος των πανίσχυρων ομίλων είναι τα ΜΜΕ, όπου η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star, ενώ δυναμικά εμπλέκεται με τα Media και η ισχυρή τριανδρία Εξάρχου, Μπάκου, Καυμενάκη με την απόκτηση περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και όχι μόνο!

Για τον Χόλτερμαν του Ελλάκτωρα έχει κατά καιρούς γραφτεί και ακουστεί περί ενδιαφέροντος για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο αρμοδίως, ούτε να προκύπτει βάσει των πληροφοριών!

Σε όλο αυτό το σκηνικό των ΜΜΕ πάντως φέρεται να εμπλέκεται ο Σέρβος Τσόλακ της United media (υπάλληλος του οποίου είναι ο γνώριμος μας Ν. Σταθόπουλος) ο οποίος αναδεικνύεται σε μπαλαντέρ επί τη βάσει των μετοχικών θέσεων που χτίζει και τα κεφάλαια που εκπροσωπεί!

Θα ασχοληθεί κανείς από την κυβέρνηση σοβαρά με τους 5 Ρωσόφιλους εφοπλιστές που πλούτισαν με την παράνομη (απέναντι στις διεθνείς κυρώσεις) μεταφορά ρωσικού πετρελαίου; Τι γίνεται με Μαρτίνους, Διαμαντίδη, Προκοπίου και Οικονόμου;

Δύο πρώην προφυλακισμένοι επιχειρηματίες, σε άλλες εποχές έκαστος, «πλούτισαν» διά μέσω της αγοραπωλησίας και μεταφοράς πετρελαίου από την Ρωσία προς τη Δύση και την Μέση Ανατολή…

Μαθαίνω ότι δύο πρώην προφυλακισμένοι επιχειρηματίες, που οι υποθέσεις τους προκάλεσαν αίσθηση στο πανελλήνιο την εποχή που εξελίχθηκαν, φέρονται να «πλούτισαν» εσχάτως, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν οι αξιοσέβαστοι εφοπλιστές του τόπου, όπως ο Γιώργος Οικονόμου, ο Θανάσης Μαρτίνος και άλλοι (πάρα) πολλοί, διά μέσω αγοραπωλησίας και μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από τα ρωσικά λιμάνια στη Δύση και την Μέση Ανατολή!

Ο εν λόγω δρόμος του εύκολου και «ανήθικου» χρήματος, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών, που χρηματοδοτεί ουσιαστικά την Ρωσία όσον αφορά την ενίσχυση του οπλοστασίου της εναντίον της Ουκρανίας και της παγκόσμιας ειρήνης, καθιστά «βαθύπλουτους» τους σύννομους πειρατές, όψιμους και θεσμικούς, που εκμεταλλεύονται μια τραγική συγκυρία για την ανθρωπότητα προκειμένου να πλουτίσουν και να κερδοσκοπήσουν!

Φαινόμενα των καιρών… και μιας κοινωνίας σε πλήρη κατάπτωση …

Διαβάστε ακόμη: