Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταμόρφωση του ιστορικού Hilton Athens σε υπερπολυτελές Conrad.

Ήταν πριν από περίπου 1 χρόνο, την 31/1/2022, που το εμβληματικό ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα έκλεισε οριστικά όπως το ξέραμε, για να γίνει Conrad από το 2024.

Μετά από 58 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στην Αθηναϊκή ξενοδοχειακή αγορά, η 31η Ιανουαρίου 2022 ήταν η τελευταία του ημέρα ως Hilton Athens.

Σήμερα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη τα μεγάλα έργα μεταμόρφωσής του σε έναν πολυδιάστατο προορισμό διαμονής και ψυχαγωγίας.

Παρότι κλείνει οριστικά, δε φεύγει από τα χέρια της Hilton, καθώς μεταμορφώνεται σε πολυτελές ξενοδοχείο Conrad. Ωστόσο η μεγάλη αλλαγή περιλαμβάνει και νέες προσθήκες που θα καταστήσουν το “νέο Hilton” ένα μοναδικό προορισμό για επισκέπτες αλλά και μόνιμους κατοίκους της Αθήνας.

Εκτός από πολυτελές ξενοδοχείο, θα δημιουργηθούν πολυτελείς κατοικίες από γνωστό luxury hospitality brand της Hilton, οι οποίες θα διατεθούν για μόνιμη διαμονή.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν νέοι εμπορικοί χώροι με καταστήματα αλλά και χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στα τέλη του 2020 σε τμήματα του ξενοδοχείου τα οποία σταμάτησαν τη λειτουργία τους και το σύνολο της ανακατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024.

Σε εξέλιξη η μεταμόρφωση του Hilton Athens σε Conrad

Πώς θα μεταμορφωθεί το Hilton

Ο νέος προορισμός εισάγει ένα σύνθετο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει -πέραν της λειτουργίας ξενοδοχείου– κατοικίες, μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα μοναδικών εμπειριών.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Αθήνας, αλλά και στην τοπική οικονομία, ενώ θα αποτελέσει παράγοντα αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής.

Η ανάπτυξη του προορισμού προϋποθέτει τη ριζική ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου προκειμένου να φιλοξενήσει τις νέες χρήσεις αλλά και να εφαρμοστούν βέλτιστες βιώσιμες πρακτικές σύμφωνα με τη διεθνή πιστοποίηση LEED Gold.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής αναμένεται να εργασθούν μέχρι και 800 άτομα ενώ κατά τη λειτουργία θα απασχοληθούν πάνω από 600 εργαζόμενοι.

Η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος περιλαμβάνει:

  • τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες
  • τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton
  • τη συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας.
  • επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960
  • τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500τ.μ.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο θα διατηρήσει αναλλοίωτη και θα αναδείξει περαιτέρω, την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου και τις διαχρονικές προσόψεις που είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης.

Διαβάστε ακόμη: