Οι κάτοικοι στο Μάτι πρόκειται να καταθέσουν υπόμνημα για κακούργημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τρεις ημέρες ύστερα από τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς.

Η ανακοίνωση των κατοίκων του Ματιού:

«Αύριο, Τετάρτη 27/07 στις 12:00 το μεσημέρι, θα καταθέσουμε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου υπομνηματική αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το κακούργημα της έκθεσης κατά συρροή, που διαπράχθηκε στο Μάτι.

Το κακούργημα, που ενώ στοιχειοθετείται πλήρως, παραμένει επισήμως αδιερεύνητο και αδίκαστο. Απευθυνθήκαμε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν βγήκε το τελευταίο βούλευμα, που για άλλη μία φορά εμποδίζει την ανακριτική διερεύνηση του κακουργήματος.

Η ίδια είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά από τις 06/08/2018 με δική της πρωτοβουλία για κακούργημα και συμπληρωματικό υπόμνημα με πάμπολλα στοιχεία από τον Οκτώβριο του 2018.

Δε σταμάτησε να αναφέρεται δημόσια στο κακούργημα και ήταν πάντοτε παρούσα στο πλευρό μας, χωρίς κάποιο όφελος και δίχως ποτέ να μάς ζητήσει οτιδήποτε.

Έτσι και τώρα, προτίθεται να ενεργοποιήσει και να στηρίξει το ζήτημα του κακουργήματος. Ως πρώτη ενέργεια, μετά την προχθεσινή επέτειο, θα υπάρξει μία υπομνηματική αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σε δεύτερο στάδιο, από Σεπτέμβριο, θα γίνει συλλογή, ανάδειξη στοιχείων και υποβολή συμπληρωματικής μήνυσης».

Η τοποθέτηση στήριξης της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

«Προσωπικά, θεωρώ χρέος μας να κάνουμε τα απαιτούμενα για να μη θαφτεί η υπόθεση και με σκοπό να τεθούν προ των ευθυνών τους, εκείνοι που αποφασίζουν και να υλοποιήσουμε αυτό που φωνάξαμε ύστερα από κάθε όνομα στο προσκλητήριο των Νεκρών, το Σάββατο: Κακούργημα.

Μακριά από οιαδήποτε ιδεοληψία ή προσωπικό συμφέρον, ακολουθώ αυτό που μού λέει πεντακάθαρα η συνείδησή μου και η αλήθεια. Πράττω τώρα, που έχει νόημα και μπορώ. Εσείς;».