Ο Φλορεντίνο Πέρεθ εξακολουθεί να υπερασπίζεται σθεναρά το σχέδιο της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, στο οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους εξακολουθούν να αποτελούν μέρος, μιλώντας στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Η ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα: Πόλεμος για το ποδόσφαιρο», το οποίο κάνει πρεμιέρα σήμερα (13/01), στην Apple TV+ και επιχειρεί μία ανασκόπηση των γεγονότων κατά την περίοδο 17 – 20 Απριλίου 2021, όταν ήλθε στο «φως» ένα σχέδιο που θα μπορούσε να ανατρέψει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η συμμετοχή σχεδόν όλων των πρωταγωνιστών εκείνων των ημερών –Aλεξάντερ Τσεφέριν (Πρόεδρος της UEFA), Αντρέα Ανιέλι (τέως Πρόεδρος της Γιουβέντους), Ζοάν Λαπόρτα (Πρόεδρος της Μπαρτσελόνα), Χαβιέρ Τέμπας (Πρόεδρος της La Liga), Νασέρ Αλ Κελαϊφί (Πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν) και Φλορεντίνο Πέρεθ, μεταξύ άλλων– αποτελεί το ισχυρότερο σημείο της παραγωγής.

Μάλιστα, ο «ισχυρός άνδρας» της «βασίλισσας» επιμένει στην ιδέα, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι ρήξη, μία εξέλιξη. Δε μπορούμε να την αφήσουμε να πεθάνει. Θα ήταν έγκλημα. Αν δεν υπάρχουν καλά παιχνίδια, το κοινό αποχωρεί. Οι φίλαθλοι θέλουν να δουν περισσότερες ανταγωνιστικές, πιο ελκυστικές αναμετρήσεις», τόνισε.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε αγωνισθεί εναντίον της Τσέλσι, μέχρι πέρυσι. Οι Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ, που έχουν από έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών, έχουν παίξει δύο φορές σε 65 χρόνια. Ένας νέος κόσμος έρχεται και θέλουμε το ποδόσφαιρο να ευημερήσει, προκειμένου να εξακολουθήσει να είναι το κορυφαίο άθλημα στον κόσμο. Αυτό, είναι η ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα».

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, ο Πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι εξαιρετικά επικριτικός για την UEFA, την οποία κατηγορεί ότι θέλει να μονοπωλήσει το ποδόσφαιρο και ότι είπε ψέματα για το εγχείρημα, όταν δημοσιοποιήθηκαν τα χαρακτηριστικά του σχεδίου.

«Η UEFA είπε πράγματα, τα οποία δεν αντιστοιχούσαν στην αλήθεια· ότι είναι κλειστό πρωτάθλημα, ότι θα θέταμε “τέλος” στις εθνικές διοργανώσεις, ότι θέλαμε περισσότερα χρήματα· έπρεπε να αμυνθούμε απέναντι σε απειλές και προσβολές, να προσφύγουμε στα ισπανικά δικαστήρια. Θέλουμε να εκπληρωθούν οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου τα μονοπώλια απαγορεύονται», ολοκλήρωσε ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Διαβάστε ακόμη: