Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε αναλάβει αρχικά την προεδρία του ισπανικού συλλόγου για το διάστημα 2000 – 2006, ενώ, παραμένει επικεφαλής έως σήμερα, από το 2009. Αν εξαντλήσει τη θητεία του, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για το 2025.

Παρ’ ότι απομένουν σίγουρα δύο χρόνια, οι δύο πλευρές σκέφτονται τη διάδοχη κατάσταση στον προεδρικό «θώκο», με τον Ραφαέλ Ναδάλ να συγκαταλέγεται στη λίστα των πιθανών «υποψηφίων», σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο. Ο Πέρεθ είναι θαυμαστής του σπουδαίου τενίστα, ενώ, αναγνωρίζει και την αγάπη του για την ομάδα. Για αυτόν τον λόγο, τον όρισε και Πρεσβευτή του συλλόγου, τον Μάρτιο του 2011.

Μάλιστα, το 2018, ο Πρόεδρος των «μερένχες» είχε αναφέρει ότι «ο Ναδάλ θα ήταν μία υπέροχη επιλογή για την προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ισπανό τενίστα να απαντά έναν χρόνο αργότερα πως «δεν είπα ποτέ ότι ήθελα αυτό το αξίωμα, απλώς απάντησα στην ερώτηση. Αν με ρωτάτε, η απάντησή μου μπορεί να είναι μονάχα θετική. Σε κάθε περίπτωση, ο σύλλογος έχει έναν άξιο Πρόεδρο, ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί λαμπρό μέλλον σε όλους τους φιλάθλους».

Διαβάστε ακόμη: