Ο Φλορεντίνο Πέρεθ μίλησε στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου και χαρακτήρισε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ως «άρρωστο», υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται αλλαγές για να σταματήσουν οι νέοι άνθρωποι να απομακρύνονται από αυτό.

Ο κ. Πέρεθ ήταν από τους παράγοντες που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League. Το εγχείρημα κράτησε μόλις 48 ώρες τον Απρίλιο του 2021, ύστερα από πολλές αντιδράσεις.

Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ, Μίλαν, Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης αποχώρησαν από το σχήμα των ομάδων. Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους παρέμειναν.

«Το αγαπημένο μας άθλημα είναι άρρωστο, ειδικά στην Ευρώπη και φυσικά, την Ισπανία. Το ποδόσφαιρο χάνει τη θέση του ως το κορυφαίο άθλημα στον κόσμο. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι νέοι ενδιαφέρονται όλο και λιγότερο για το ποδόσφαιρο.

Οι τρέχουσες διοργανώσεις, όπως έχουν σχεδιασθεί σήμερα, δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των θεατών, παρά μόνο στις τελικές φάσεις», προσέθεσε ο Ισπανός παράγοντας.

Η Super League βρίσκεται στα δικαστήρια με τη FIFA και την UEFA. «Η Super League παραμένει εν μέσω ευρωπαϊκών δικαστικών διαδικασιών που αμφισβητούν το μονοπώλιο της UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», σημείωσε ο «ισχυρός άνδρας» των «μερένχες».

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι οι κορυφαίες ομάδες του ποδοσφαίρου αναμετρώνται μεταξύ τους, λίγες φορές. «Αν κοιτάξουμε τους τελευταίους φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, τη Λίβερπουλ, μία ιστορική ομάδα με έξι ευρωπαϊκά τρόπαια, αποδεικνύεται ότι τους έχουμε αντιμετωπίσει μονάχα εννέα φορές σε 67 χρόνια».

Διαβάστε ακόμη: