Έχουμε κατ’ επανάληψη αναδείξει το μείζον ζήτημα των δήθεν ξένων επενδυτών στη χώρα μας, που δήθεν φέρνουν φρέσκο χρήμα από το εξωτερικό και πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις!

Όμως στην ουσία πρόκειται για επενδύσεις με λεφτά των ελληνικών τραπεζών, γεγονός που όχι μόνο μας προσβάλει και μας έχει κουράσει αλλά και σε μεγάλο βαθμό υποτιμά την νοημοσύνη μας!

Γιατί η πικρή αλήθεια είναι ότι οι δήθεν ξένοι επενδυτές και οι εγχώριοι διαχειριστές τους, όχι μόνο δεν βάζουν λεφτά από την τσέπη τους, παρά ελάχιστα, «αρμέγοντας»τις ελληνικές τράπεζες εις βάρος των ελληνικών επιχειρήσεων που τίθενται εκτός χρηματοδοτήσεων, αλλά επιπροσθέτως αποκτούν τα φιλέτα του κράτους, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που περιήλθαν στις τράπεζες ή το Δημόσιο, αντί πινακίου φακής και ενίοτε με στημένους ή φωτογραφικούς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς!

Πέραν ωστόσο της γενικής και αόριστης προσέγγισης, ας γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι σε εξειδικευμένο ζήτημα μείζονος σημασίας!

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε προ ημερών τον Ασπρόπυργο για τα πανηγύρια μιας «μεγαλειώδους» επένδυσης κέντρου logistics 300 εκατ. ευρώ της HIG Capital εκεί όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας τις οποίες απέκτησαν προνομιακά διά μέσω διαδικασίας πλειστηριασμού!

Ωστόσο πέρα από τις ζητωκραυγές και τα…πυροτεχνήματα, η αλήθεια είναι (για να μη νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς) ότι η …μεγαλειώδης επένδυση δεν θα πραγματοποιηθεί με φρέσκο χρήμα που θα εισρεύσει στη χώρα, αλλά κατά 85% με τραπεζικά κεφάλαια, που κατά πληροφορίες η πλειονότης αφορά ελληνικές τράπεζες και μόνο το 15% θα βάλει με ίδια κεφάλαια η HIG Capital! Και αυτά μένει να δούμε πότε!!!

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν θα πρέπει να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι καλές οι εξαγγελίες και τα λόγια τα μεγάλα για διθυραμβικές επενδύσεις στη χώρα και νέες θέσεις εργασίας, όμως το παραμύθι των έλευσης ξένων κεφαλαίων θα πρέπει να το σταματήσουν γιατί έχει καταστεί σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι δήθεν ξένοι επενδυτές αποκτούν τα πάντα …τζάμπα, με όρους προνομιακούς, μέσα από διαγωνισμούς και πλειστηριασμούς …φωτογραφικούς και στο τέλος της ημέρας παριστάνουν τους μάγκες με τα δικά μας τα λεφτά!

Ως εδώ η κοροϊδία! Ωραίες οι κορδέλες και τα κονφετί, όμως οι απόκριες τελειώσανε και οι μάσκες πέφτουν …

Και η έντονη φημολογία που την ώρα τούτη έχει αναπτυχθεί λέει ότι πίσω από την HIG στην υπόθεση του Ασπροπύργου βρίσκεται η Cosco που μετά τον Πειραιά προσπαθεί να βάλει χέρι και να ελέγξει το σύνολο των σημαντικών logistics της χώρας!

Λέτε πράγματι οι Κινέζοι να έχουν βάλει μπροστινούς τους Αμερικανούς και τους ντόπιους διαχειριστές τους; Ποιος ξέρει; Θα δείξει! Αργά ή γρήγορα …

Διαβάστε ακόμη: