Το περιοδικό Forbes έφτιαξε μια λίστα με τα καλύτερα δέκα ξενοδοχεία που μπορεί να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης στην Αθήνα.

Κάθε ξενοδοχείο που έχει μπει στη σχετικά λίστα απευθύνεται σε διαφορετικούς ταξιδιώτες.

Για παράδειγμα η δημοσιογράφος που υπογράφει το κείμενο προτείνει ξενοδοχεία, μεταξύ άλλων, για ρομαντικές διακοπές, για οικογένειες αλλά και για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη διαμονή τους με το σπα και την ευεξία.

«Η Αθήνα είναι μια πόλη των αντιθέσεων, όπου το μοντέρνο και η ιστορία συναντιούνται σε ένα ζωντανό αστικό τοπίο», αναφέρει αρχικά το αφιέρωμα του Forbes. «Στοιχεία του ένδοξου παρελθόντος της ελληνικής πρωτεύουσας βρίσκονται παντού, από τα ερείπια της Αγοράς – όπου κάποτε συγκεντρώνονταν στοχαστές όπως ο Αριστοτέλης και ο Σοφοκλής- μέχρι την αναγνωρίσιμη μορφή του Παρθενώνα στην κορυφή της Ακρόπολης. Αλλά αυτή η πόλη είναι σταθερά ριζωμένη στο παρόν, με εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, προτάσεις τέχνης και εξαιρετικές δομές φιλοξενίας», προσθέτει το ρεπορτάζ.

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στα ξενοδοχεία της λίστας. Για παράδειγμα το κείμενο αναφέρει ότι αν κάποιος αναζητά μια πολυτελή διαμονή μπορεί να επιλέξει ξενοδοχεία όπως η «Μεγάλη Βρετανία» και το «King George».

Αναλυτικά η 10αδα όπως δημοσιεύθηκε στο Forbes:

Το καλύτερο High-End ξενοδοχεία στην Αθήνα: Μεγάλη Βρετανία

Το ρεπορτάζ κάνει αναφορά στα 150 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του ξενοδοχείου τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «εντυπωσιακό κατόρθωμα για οποιοδήποτε ξενοδοχείο, πόσο μάλλον σε μια πολυσύχναστη πόλη όπως η Αθήνα.

Στο κείμενο για τη «Μεγάλη Βρετανία» δεν θα μπορούσε να μη γίνει ειδική μνεία στο φαγητό που προσφέρει το ξενοδοχείο από τον βραβευμένο με Michelin Σεφ, Αστέριο Κουστούδη. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ το food and beverange του ξενοδοχείου είναι «απλά μυθικό».

Το καλύτερο ξενοδοχείο Boutique στην Αθήνα: «Ξενοδοχείο Milos»

«Το ξενοδοχείο Milos στεγάζεται σε δυο κομψά νεοκλασικά κτίρια του 19ου αιώνα λίγα βήματα από την Πλάκα και την περιοχή του Κολωνακίου», αναφέρει το ρεπορτάζ. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στα κυκλαδίτικα μοτίβα και τις διακριτικές νύξεις στη ναυτική κληρονομία της χώρας που έχουν ενσωματωθεί σε όλο το κατάλυμα.

Στο ξενοδοχείο στεγάζεται και το εστιατόριο «estiatorio Milos» με μεσογειακό μενού πλούσιο σε θαλασσινά, «αλλά πρωταγωνιστής της παράστασης είναι τα υλικά, πάντα φρέσκα και τοπικά, μαγειρεμένα απλά χωρίς τυμπανοκρουσίες για να αναδείξουν τη φυσική τους γεύση».

Best Value Hotel στην Αθήνα: The Foundry Urban Suites

Αν κάποιος επισκέπτης θέλει να νιώσει πιο κοντά στους ντόπιους το Forbes προτείνει το «Foundry Urban Suites», το οποίο προφέρει τη δυνατότητα να «απολαύσετε την πόλη με τον δικό σας ρυθμό με τις ανέσεις ενός κομψού σπιτιού». Το κατάλυμα που βρίσκεται σε έναν ήσυχο δρόμο στου Ψυρρή προσφέροντας 12 ευρύχωρες κατοικίες σε ένα κτίριο που τη δεκαετία του 1930 λειτουργούσε σαν τυπογραφείο.

Το ξενοδοχείο δεν διαθέτει εστιατόριο αλλά οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν σπιτικές πίτσες, κοκτέιλ, τοπικές μπύρες και κρασί από ανεξάρτητους Έλληνες οινοπαραγωγούς στην ταράτσα του που λειτουργεί ως χώρος μπαρ. Όλα αυτά με την εκπληκτική θέα του Παρθενώνα.

Το καλύτερο ξενοδοχείο για ρομαντικές διακοπές στην Ελλάδα: Gatsby Athens

Βρισκόμενο σε μικρή απόσταση, με τα πόδια, από την πλατεία Συντάγματος το Glastby Athens «ανταμείβει τους επισκέπτες με μια ξεχωριστή εμπειρία ελληνικής φιλοξενίας». Λουλούδια και πράσινο υπάρχουν παντού συνθέτοντας το απόλυτο σκηνικό για μια ρομαντική απόδραση, σύμφωνα με το Forbes.

Στην ταράτσα του ξενοδοχείου λειτουργεί μπαρ αποκλειστικά για τους επισκέπτες, ενώ άλλο ένα μπαρ και ένα εστιατόριο στεγάζονται στο ισόγειο.

Το καλύτερο ξενοδοχείο για οικογενειακές διακοπές στην Αθήνα: St. George Lycabettus Lifestyle Hotel

Η πολυτέλεια και οι φιλικές προς την οικογένεια ανέσεις δεν είναι εύκολο να συνδυαστούν σε ξενοδοχεία πόλης. Το St. George Lycabettus Lifestyle Hotel συνδυάζει με δεξιοτεχνία τις ανέσεις υψηλών προδιαγραφών με αυτές που απευθύνονται στους μικρότερους επισκέπτες του. «Εξάλλου πόσα ξενοδοχεία μπορούν να πουν ότι διαθέτουν ειδική αίθουσα προβολής για βραδιές ταινιών;», αναφέρει το Forbes.

Το εστιατόριο δίπλα στην πισίνα, που βρίσκεται στην ταράτσα του 6ου ορόφου, διαθέτει πλούσιο μενού με ελληνική και διεθνή κουζίνα, καθώς και παιδικό μενού και smoothies. Στο ξενοδοχείο υπάρχει και γκαλερί με έργα τέχνης όπου συχνα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια για μικρά παιδιά.

Το καλύτερο ξενοδοχείο για τους λάτρεις του ντιζάιν στην Αθήνα: AthensWas Design Hotels

Τοποθετημένο στον πιο διάσημο πεζόδρομο της Αθήνας, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, λιγότερα από πέντε λεπτά από το Μουσείο της Ακρόπολης, το AthensWas «κερδίζει» άμεσα τον επισκέπτη με την εξαιρετική τοποθεσία του. Η σύγχρονη αισθητική έρχεται σε αντίθεση με τις εικόνες των γλυπτών από το ιστορικό περιβάλλον του ξενοδοχείου.

Ειδική αναφορά γίνεται και στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το Sense, όπου ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και η ομάδα του, προσεγγίζουν την κλασική ελληνική κουζίνα με μια σύγχρονη ματιά και το αποτέλεσμα είναι ένα «ταξίδι υψηλής γαστρονομίας στην γαστρονομική κουλτούρα της χώρας με φόντο την εντυπωσιακή θέα της Ακρόπολης».

Το καλύτερο ξενοδοχείο για σπα και ευεξία στην Αθήνα: Four Seasons Astir Palace Hotel

Ανάμεσα σε δεκάδες στρέμματα αρωματικών πεύκων και ανθισμένων αγριολούλουδων, μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, το Four Seasons Astir Palace χαρακτηρίζεται από το Forbes ως η «απόλυτη όαση ευεξίας».

Στη συνέχεια υπάρχει αναφορά στην ιστορία του ξενοδοχείου που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στην επαναλειτουργία του το 2019 μετά από πλήρη ανακοίνωση με επικεφαλής το στούντιο σχεδιασμού Meyer Davis με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Αποτελούμενο από δύο κτίρια, το Arion και το Nafsika, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ κομψών δωματίων και σουιτών, ορισμένα με ιδιωτικές πισίνες και εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Οι ταξιδιώτες που διαμένουν στα μπανγκαλόους έχουν επίσης πρόσβαση στη δική τους ιδιωτική παραλία, μία από τις τρεις που υπάρχουν στην ιδιοκτησία. Με πέντε γήπεδα τένις, μονοπάτια για τζόκινγκ, ένα γήπεδο μπάσκετ, μια λέσχη γκολφ, αρκετές πισίνες και θαλάσσια σπορ, όλοι μπορούν να βρουν μια δραστηριότητα που θα τους κάνει να παραμείνουν δραστήριοι.

Το ξενοδοχείο με την καλύτερη ταράτσα στην Αθήνα: The Dolli

Μπορεί οι ταράτσες με θέα την Ακρόπολη να υπάρχουν πολλές αλλά σύμφωνα με το Forbes μόνο το The Dolli προσφέρει μια εκπληκτική ματιά στο διάσημο ορόσημο της Αθήνας «που αιωρείται πάνω από την πισίνα του ξενοδοχείου. Ή τουλάχιστον αυτό μπορεί να σας κάνει να πιστέψετε όταν αντικρίσετε για πρώτη φορά τη μαγευτική θέα που ανοίγεται μπροστά στα μάτια σας από το υψηλότερο σημείο του καταλύματος», αναφέρει το δημοσίευμα.

Πέρα από την θέα της Ακρόπολης, κάθε χώρος σε αυτό το εξαιρετικό ακίνητο, που θυμίζει τις πιο κομψές μεζονέτες της Γαλλίας, ανήκει στις σελίδες ενός περιοδικού design.

Το ξενοδοχείο με την καλύτερη θέα της Ακρόπολης: King George, A Luxury Collection Hotel

Το King George είναι ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο που ανταποκρίνεται στο βασιλικό του όνομα και διαθέτει πολυτελείς εσωτερικούς χώρους. Πολλοί αξιωματούχοι και διασημότητες έχουν επιλέξει να μείνουν εκεί όλα αυτά τα χρόνια και να απολαύσουν την αίσθηση χλιδής του ξενοδοχείου και την περίφημη θέα στην Ακρόπολη.

Στην ταράτσα του ξενοδοχείο υπάρχει ένα κομψό εστιατόριο που αποτυπώνει πλήρως την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα του, λέει το Forbes. «Το βράδυ, το κομψό εστιατόριο Tudor Hall, βραβευμένο με αστέρι Michelin, σερβίρει ελληνική και διεθνή κουζίνα με φόντο τον εκπληκτικό, ιδιόρρυθμο ορίζοντα της πόλης».

«Για μια πραγματικά εξαιρετική διαμονή, κάντε κράτηση στην ρετιρέ σουίτα με δύο υπνοδωμάτια στον τελευταίο όροφο, με ιδιωτική πισίνα και βεράντα», καταλήγει το Forbes.

Το ξενοδοχείο με τις καλύτερες παροχές στην Αθήνα: One&Only Aesthesis

Λιγότερο από 20 λεπτά από την Ακρόπολη βρίσκεται το One&Only Aesthesis, προσφέροντας στους επισκέπτες του «γαλήνη με χωράφια λεβάντας, καταπράσινα δάση και αστραφτερή θέα στην ακτή».

Το πολυτελές θέρετρο, άνοιξε τον Οκτώβριο του 2023, βρίσκεται μέσα σε ένα προστατευμένο δασικό καταφύγιο, μετατρέποντάς το σε μια ήρεμη ουτοπία λίγο έξω από τη φασαρία της ελληνικής πρωτεύουσας. «Ιδιωτικές πισίνες, αρωματικοί κήποι, υπαίθρια ντους και τζάκια δημιουργούν ένα πολυτελές σκηνικό για την απόλυτη αθηναϊκή εμπειρία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το εστιατόριο του, το κατάλυμα συνεργάστηκε με τους διάσημους σεφ Ettore Botrini και Paco Morales για να δημιουργήσουν ένα μενού επηρεασμένο από τις ελληνικές και ανδαλουσιανές γαστρονομικές παραδόσεις.

Η ώρα του κοκτέιλ απολαμβάνεται καλύτερα στο Thimisi, ένα κομψό παραθαλάσσιο μπαρ με εντυπωσιακή θέα στο ηλιοβασίλεμα που παραπέμπει στο λαμπερό παρελθόν της Γλυφάδας, καταλήγει το Forbes.

Διαβάστε ακόμη: