Ύστερα από τους πρώτους τρεις αγώνες του εφετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, η Σκουντερία βρίσκεται πολύ μακριά από εκεί όπου ήλπιζε. Δεν έχει νίκη, ούτε βάθρο, μετρά ήδη δύο εγκαταλείψεις, ενώ, από τον δεύτερο κιόλας αγώνα, δέχθηκε την πρώτη της ποινή, για έλλειψη αξιοπιστίας.

Ούσα 97 πόντους πίσω από την παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Red Bull Racing, θα περίμενε κανείς να επικρατεί απογοήτευση στο Μαρανέλο. Κατά πολλούς, επικρατούν και εντάσεις. Φημολογείται ότι αυτές αφορούν και υψηλά κλιμάκια και τις σχέσεις του επικεφαλής στρατηγικής της Φεράρι, Φρεντ Βασέρ, με τον Πρόεδρο, Τζον Ελκάν και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Μπενεντέτο Βίνια.

Ωστόσο, ο Γάλλος έσπευσε να διαψεύσει τις εντάσεις, τονίζοντας πως «η ατμόσφαιρα εντός της ομάδας είναι απίστευτα καλή. Όλοι έχουν κίνητρα, είναι πολύ συγκεντρωμένοι και οι οδηγοί προσφέρουν επίσης, τη μέγιστη στήριξη. Αν η ερώτηση αφορά τις προσωπικές μου σχέσεις με τον Τζον και τον Μπενεντέτο, πιστέψτε με, είναι πολύ θετικές. Σίγουρα, δεν έχουμε τα αποτελέσματα που προσδοκούσαμε, αλλά συνεργαζόμαστε για να βελτιώσουμε την κατάσταση», στο πλαίσιο συνέντευξης στο motorsport.com.

Μετά τα Γκραν Πρι των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αυστραλίας, η Φεράρι είναι 4η στη βαθμολογία των κατασκευαστών, πίσω από τις Red Bull Racing, Aston Martin και Mercedes – AMG.

Διαβάστε ακόμη: