search

ΣΠΟΡ

Ο Φρεντ Βασέρ και επισήμως είναι ο νέος επικεφαλής της Scuderia Ferrari

Λίγο μετά την ανακοίνωση αποδέσμευσής του από την Alfa Romeo, επισημοποιήθηκε η μεταπήδηση του Γάλλου Φρεντ Βασέρ στην ιταλική ομάδα.

Ο Φρεντ Βασέρ και επισήμως είναι ο νέος επικεφαλής της Scuderia Ferrari

Ήταν λίγο πολύ δεδομένο εδώ και μερικές εβδομάδες, πλέον είναι και επίσημο: ο Φρεντ Βασέρ είναι ο νέος επικεφαλής της Scuderia Ferrari!

Η ιταλική ομάδα είδε στο πρόσωπο του Γάλλου τον ιδανικό διάδοχο του Ματία Μπινότο και ο 54χρονος θα αναλάβει τόσο το ρόλο του διευθυντή της ομάδας όσο και του General Manager.

Ο Φρεντ Βασέρ που μέχρι πρότινος ήταν CEO και επικεφαλής της Sauber Motorsport (η οποία αγωνίζεται στην F1 ως Alfa Romeo, θα πιάσει δουλειά στο Μαρανέλο στις 9 Ιανουαρίου.

«Είμαι κατενθουσιασμένος και είναι τιμή μου που αναλαμβάνω την ηγεσία της Scuderia Ferrari. Ως κάποιος με μόνιμο πάθος για το motorsport, η Ferrari αντιπροσώπευε για μένα πάντα την επιτομή των αγώνων. Ανυπομονώ να δουλέψω με την ταλαντούχα και γεμάτη πάθος ομάδα του Μαρανέλο, να τιμήσουμε την ιστορία και την κληρονομιά της Scuderia και και να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα του για τους tifosi μας ανά τον κόσμο», δήλωσε ο Φρεντ Βασέρ.

Από την πλευρά των «κόκκινων», ο CEO της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον Φρεντ Βασέρ ως επικεφαλής της ομάδας. Σε όλη του την καριέρα έχει συνδυάσει επιτυχημένα τις τεχνικές ικανότητες ενός εκπαιδευμένου μηχανολόγου, με τη σταθερή ικανότητα να παίρνει τα μέγιστα από τους οδηγούς και τις ομάδες του. Η προσέγγιση και η ηγεσία του, είναι αυτά που χρειαζόμαστε ώστε να ωθηθεί η Ferrari προς τα εμπρός, με ανανεωμένη ενέργεια».

Στην επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας, η Scuderia τονίζει τα 25 χρόνια εμπειρίας του Βασέρ στους αγώνες, δίνοντας έμφαση στις επιτυχίες του στις μικρότερες κατηγορίες ενώ είναι αξιοσημείωτο πως γίνεται ονομαστική αναφορά στους δύο οδηγούς με τους οποίους κατέκτησε τίτλους στο GP2, παρότι αμφότεροι έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με τη Mercedes: τους Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον.

Διαβάστε ακόμη: