Η πιέσεις για τις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ ενισχύθηκαν και πάλι το πρωί της Πέμπτης, με αρκετές μετοχές να έχουν σημαντικές απώλειες.

Η Pacific Western Bank βυθίστηκε 45% στις αρχές της διαπραγμάτευσης και η διαπραγμάτευσή της σταμάτησε λόγω υψηλής μεταβλητότητας. Η πτώση ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης μετά την είδηση ότι η τράπεζα με έδρα το Λος Άντζελες διερευνά στρατηγικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης. Η τράπεζα ανέφερε σε σχετική δήλωση ότι «θα συνεχίσει να αξιολογεί όλες τις επιλογές για να μεγιστοποιήσει την αξία των μετόχων». Η στρατηγική ανασκόπηση της PacWest αναφέρθηκε αρχικά από το Bloomberg News και αργότερα επιβεβαιώθηκε από το CNBC.

Εν τω μεταξύ, η First Horizon με έδρα το Τενεσί επίσης μειώθηκε κατά 38% μετά την ανακοίνωση του περιφερειακού δανειστή και της TD Bank ότι καταγγέλλουν τη συμφωνία συγχώνευσης. Οι τράπεζες ανέφεραν σε ένα δελτίο τύπου ότι η κίνηση οφείλεται στην αβεβαιότητα σχετικά με το πότε η TD θα λάβει την ρυθμιστική έγκριση για τη συμφωνία και δεν σχετίζεται με την First Horizon.

Άλλες αξιοσημείωτες πτώσεις μετοχών περιφερειακών τραπεζών περιελαμβάνουν την πτώση άνω του 18% της Western Alliance και την πτώση καά 7% της Zions Bancorp.

Σημειώνεται ότι το ETF SPDR S&P Regional Banking (KRE) σημείωσε πτώση της τάξεως του 5,3%.

Οι κινήσεις της Πέμπτης έρχονται σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την κατάσχεση της First Republic από τις ρυθμιστικές αρχές και την πώληση με έκπτωση στην JPMorgan Chase, σηματοδοτώντας την τρίτη χρεοκοπία μιας περιφερειακής τράπεζας από τις αρχές Μαρτίου.

Η First Republic έψαχνε για εβδομάδες για μια λύση αγοράς για να σταθεροποιηθεί μετά τις μαζικές αναλήψεις καταθέσεων το πρώτο τρίμηνο, αλλά καμία δεν υλοποιήθηκε και οι ρυθμιστικές αρχές παρενέβησαν.

Πολλές περιφερειακές τράπεζες είδαν εκροές καταθέσεων τον Μάρτιο λόγω της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της χρηματοδότησής τους και την αξία ορισμένων περιουσιακών στοιχείων στα βιβλία τους.

Διαβάστε περισσότερα