Μικρή άνοδο καταγράφουν την Παρασκευή κατά την έναρξη των συναλλαγών οι δείκτες σταμεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπηςμε τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,3% κατά την έναρξη των συναλλαγών, με τις μετοχές να του ασφαλιστικού κλάδου να προσθέτουν 1,2% και να ηγούνται των κερδών, καθώς οι περισσότεροι κλάδοι και τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κινήθηκαν σε θετικό έδαφος.

Οι μετοχές τροφίμων και ποτών αντιστάθηκαν στην τάση και υποχώρησαν κατά 1,6%. 

Σε αυτό το κλίμα, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,42%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,28% και ο βρετανικός FTSE 100 0,23%. Στην περιφέρεια  ο δείκτης FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο κερδίζει 0,53%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε «άλμα» άνω του 2% κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών, οδηγώντας τα κέρδη στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού, με τους επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να δώσουν τον τόνο για την επόμενη κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,3% την Πέμπτη, ύστερα από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις στην αρχή του τέταρτου τριμήνου.

Διαβάστε ακόμη: