Η Silia Kapsis (Σίλια Καψή) θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη φετινή Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας.

Με το χορευτικό κομμάτι «Liar» που ερμηνεύει η Silia, θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος στον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 και το βίντεο κλιπ δόθηκε στη δημοσιότητα, το απόγευμα της Πέμπτης (29/2), από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου.

Eurovision 2024: Αυτό είναι το τραγούδι της Κύπρου

Εκτενές απόσπασμα του τραγουδιού «Liar» είχε διαρρεύσει το περασμένο Σάββατο (24/2) μέσω βρετανικής ιστοσελίδας που απευθύνεται σε μουσικούς παραγωγούς και DJs.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Silia Kapsis τον επόμενο Μάιο στο Μάλμε, είναι μια δημιουργία του Δημήτρη Κοντόπουλου σε στίχους της Ολλανδής Elke Tiel.

Ακόμα, τη σκηνική εμφάνιση της κυπριακής συμμετοχής στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 έχουν αναλάβει οι χορογράφοι Kelly Sweeney και Guy Groove από το Λος Άντζελες, καθώς και τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Dan Shipton.

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Liar» με τη Silia Kapsis γυρίστηκε σε ξενοδοχείο της Λεμεσού υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κώστα Καρύδα.

Ακόμα, σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου (ΡΙΚ), το τραγούδι «Liar», των Δημήτρη Κοντόπουλου και Elke Tiel, «δεν αφορά κατ’ ανάγκη σε ένα πρόσωπο αλλά και διάφορες ψεύτικες καταστάσεις που η σημερινή, και μερικές φορές επίπλαστη, πραγματικότητα έχει δυστυχώς επιβάλει, καταστάσεις όπως ο χλευασμός της εξωτερικής εμφάνισης, γνωστός και ως body shaming, η σεξουαλικότητα και γενικότερα η κάθε μορφής καταπίεση».

Eurovision 2024: Ποια είναι η Silia Kapsis που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο

Η Silia Kapsis είναι πολύ ενεργή στα social media και μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μοιράζεται και πληροφορίες για την επαγγελματική της πορεία.

Ο πατέρας της είναι από την Κύπρο και η μητέρα της από την Ελλάδα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Silia Kapsis έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές στην Αυστραλία, ενώ έχει διακριθεί ως τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SILIA (@silia_kapsis)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andrew Lambrou (@andrew_lambrou)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SILIA (@silia_kapsis)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SILIA (@silia_kapsis)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SILIA (@silia_kapsis)

Η νεαρή εκπρόσωπος της Κύπρου γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου το 2006. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία και ανακάλυψε την καλλιτεχνική της κλίση από 4 ετών.

Παρότι το νεαρό της ηλικίας της έχει ασχοληθεί με τρεις καλλιτεχνικούς τομείς: επαγγελματίας τραγουδίστρια/δημιουργός, επαγγελματίας χορεύτρια και ηθοποιός. Ο Κύπριος πατέρας της, Γιώργος Καψής έχει διαγράψει σημαντική πορεία στο τραγούδι και μάλιστα έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Καρβέλα.

Η Silia Kapsis είχε επιλεχθεί για να τραγουδήσει στο privet πάρτι για τα 30α γενέθλια του Χολιγουντιανού ηθοποιού Alex Russell στο Los Angeles. Μάλιστα, έχει βρεθεί σε διάσημα stages, όπως το show της Jennifer Hudson ενώ έχει συμμετάσχει στο dance documentary που δημιούργησε ο Taboo από τους Black-Eyed Peas.

Έχει πρωταγωνιστήσει στη μικρού μήκους ταινία «Pearly Gates» σε ηλικία 9 ετών και συμμετείχε στη σειρά “Welcome to our lockdown” στα 14 της. Το πρώτο της single κυκλοφόρησε πέρυσι με τίτλο «Who am I», το οποίο έγραψε η ίδια στην ηλικία των 12.

Η νεαρή τραγουδίστρια έχει υπάρξει παρουσιάστρια ειδήσεων στο παιδικό κανάλι «Nickelodeon Australia».

Λατρεύει την Ελλάδα και ειδικά τα νησιά, όπου φέτος επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τη Μύκονο, τη Θάσο ενώ δεν παρέλειψε να βρεθεί στη γενέτειρα της μαμάς της, τη Θεσσαλονίκη, όπου μένουν οι παππούδες της.

Διαβάστε ακόμη: