Ένα υγιές πρώτο τρίμηνο παρουσίασε η Austriacard Holdings, με την Eurobank Equities να δίνει guidance για διψήφια ανάπτυξη στο σύνολο του 2024, κάνοντας λόγο για ένα growth story, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της χρηματιστηριακής, η Austriacard ανέφερε υγιή αποτελέσματα α’ τριμήνου, με αύξηση των προσαρμοσμένων (adjusted – adj.) εσόδων κατά +1,4% σε ετήσια βάση (στα 89,7 εκατ. ευρώ) και adj. EBITDA αυξημένα κατά +2,2% σε ετήσια βάση (στα 13,7 εκατ. ευρώ).

Αν και η ανάπτυξη του α’ τριμήνου μπορεί να φαίνεται χλιαρή, σημειώνει η Eurobank Eq., η διοίκηση παρείχε διψήφια προοπτική ανάπτυξης για ολόκληρο το έτος (έσοδα +10%, adj. EBITDA +10-12%), υποδεικνύοντας εκ των υστέρων ανάπτυξη, που τροφοδοτείται από τη σταδιακή υλοποίηση των πρόσφατα υπογεγραμμένων συμβάσεων.

Το guidance για το 2024 επικυρώνει αποτελεσματικά το διψήφιο growth story, που διατυπώνεται στην αρχική αναφορά της χρηματιστηριακής, με την ACAG να είναι σε καλή θέση προκειμένου να επωφεληθεί από δομικούς παράγοντες, όπως η αυξανόμενη διείσδυση των καρτών, η επιτάχυνση της εξειδίκευσής τους και η ώθηση της ελληνικής ψηφιοποίησης.

Οι προβλέψεις για το σύνολο του 2024

Μετά τα ετήσια αποτελέσματα του 2023 και του α’ τριμήνου του 2024, η Eurobank Equities αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο της φετινής χρονιάς, κάνοντας πλέον λόγο για adj. EBITDA αυξημένα κατά +5%. Αυτό προκύπτει από μια αύξηση +3% στις προβλέψεις για τα έσοδα (+10% σε ετήσια βάση), που υποστηρίζεται από την ισχυρή λήψη παραγγελιών στις λύσεις για κάρτες (card solutions), τη μεγαλύτερη διοχέτευση έργων ψηφιοποίησης και την ανόργανη ανάπτυξη από την εξαγορά της LSTech.

Η χρηματιστηριακή «βλέπει» το θετικό μομέντουμ να ενισχύεται ιδιαίτερα στο εξάμηνο, δεδομένου ότι η πλειονότητα των συμβάσεων παροχής καρτών της ACAG έχει προγραμματιστεί για παράδοση στο β’ εξάμηνο του 2024. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμά ότι τα adj. EBITDA θα αυξηθούν κατά +11% το 2024, προβλέποντας καλύτερη τιμολόγηση σε όλες τις λύσεις για κάρτες χάρη στα υψηλότερα ποσοστά χρήσης και στα θετικά αποτελέσματα από τις κάρτες προστιθέμενης αξίας (value-added cards).

Η αποτίμηση

Η μετοχή της ACAG έχει υποχωρήσει κατά 14% από τότε που άρχισε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό τον Μάρτιο του 2023. Έχασε τη δυναμική της ιδιαίτερα το καλοκαίρι του 2023, καθώς οι ανησυχίες για ένα περιβάλλον «υψηλών επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» επιβάρυνε τις μετοχές που είναι εκτεθειμένες στην τεχνολογία (tech-exposed stocks).

Έκτοτε, η ACAG διαπραγματεύεται σε ένα περιορισμένο εύρος τιμών, με τη μετοχή να δέχεται πρόσφατα νέες πιέσεις, να διολισθαίνει -8% σε ετήσια βάση και να παραμένει κάτω από την τιμή του πρόσφατου placement (6 ευρώ ανά μετοχή).

Ως αποτέλεσμα, η αποτίμηση είναι υποτονική, με τον δείκτη EV/EBITDA κάτω από 6x για το 2024, που αποτελεί αξιοσημείωτο discount έναντι της ευρείας ομάδας ομοειδών εταιρειών και με μια αποτίμηση κοντά σε ομότιμους pure play card peers με κατώτερο αναπτυξιακό προφίλ.

Η αποτίμηση της Eurobank Equities αποδίδει μια βασική αξία 8,2 ευρώ (ελαφρώς υψηλότερη από τα 8 ευρώ που έδινε προηγουμένως), τοποθετώντας την ACAG στο 7,1x στον δείκτη EV/EBITDA το 2024, που συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό discount σε σχέση με τη διάμεση αποτίμηση της ευρείας ομάδας ομοειδών τίτλων. «Παραμένει το κενό στην αποτίμηση», τονίζει χαρακτηριστικά η χρηματιστηριακή, κάνοντας λόγο για ένα εύρος τιμών εύλογης αξίας μεταξύ 7,2-9,5 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμη