Σε report της με τίτλο «Η τεχνολογία τροφοδοτεί την ανάπτυξη» (Tech fuelling growth), η Eurobank Equities αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τις οικονομικές επιδόσεις της Quest Holdings.

Πιο συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τη λειτουργική κερδοφορία του ομίλου κατά 5-6%, λαμβάνοντας υπόψη το +8% του EBITDA κατά μέσο όρο την επόμενη τριετία.

«Αυξήσαμε τις προβλέψεις για τα έσοδα κατά 7-8%, υιοθετώντας μια πιο επιθετική στάση αναφορικά με τις υπηρεσίες πληροφορικής (αύξηση των πωλήσεων κατά 15-21% τη διετία 2024-2026), τονίζει η Eurobank Equities και προσθέτει:

«Προσαρμόζουμε επίσης υψηλότερα τα έσοδα από τις εμπορικές δραστηριότητες με βάση τις καλύτερες επιδόσεις για το 2023 και, ομοίως, οι προβλέψεις στις πωλήσεις των ταχυμεταφορών είναι χαμηλότερες, εν όψει της χαμηλότερης τιμής/μείγματος (price/mix) που παρατηρήθηκε το 2023».

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για έσοδα 1,3 δισ. ευρώ το 2024 (+8,6%) με ετήσιο ρυθμό αύξησης κατά 8% έως το 2026. Στο μέτωπο της κερδοφορίας, διατηρεί αμετάβλητο το περιθώριο EBITDA στο περίπου 7%, προβλέποντας έτσι EBITDA 90 εκατ. ευρώ το 2024 (+8% σε ετήσια βάση), που θα αυξηθεί σε 104 εκατ. ευρώ έως το 2026.

Εξετάζοντας το τρέχον έτος, η διοίκηση της Quest αναμένει θετική ανάπτυξη σε όλες τις γραμμές, με επικεφαλής κυρίως τις υπηρεσίες πληροφορικής και τις επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, και επισημαίνει την:

2) επιτάχυνση της ανάπτυξης στις υπηρεσίες ταχυμεταφορών (έναντι +6-7% το 2023),

3) ήπια αύξηση των εσόδων από εμπορικές δραστηριότητες, με σχετικά σταθερά κέρδη προ φόρων,

4) θετική ανάπτυξη στον κλάδο των ΑΠΕ χάρη στις νέες επενδύσεις.

Ωστόσο, η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι πιο επιβαρυμένη το β’ εξάμηνο του 2024, καθώς η εταιρεία κάνει σκληρούς υπολογισμούς (κρατικές επιδοτήσεις πέρυσι) και η ανάπτυξη των smartphone επιβραδύνεται.

Το ενδεικτικό εύρος αποτίμησης της Eurobank Equities για τη μετοχή της Quest ορίζεται μεταξύ 6,6 και 8 ευρώ ανά μετοχή. Όπως αναφέρει, η μετοχή διαπραγματεύεται περίπου 7x τον προβλεπόμενο δείκτη EV/EBITDA για το 2024, με discount 10% έναντι της ομοειδών εταιρειών.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, η τρέχουσα αποτίμηση της Quest αποτελεί μια συναρπαστική πρόταση ανταμοιβής κινδύνου, που υποστηρίζεται από το σταθερό αναπτυξιακό outlook και την προοπτική για αύξηση των αποδόσεων των μετόχων (μερισματική απόδοση άνω του 4%) ή/και την «κρυστάλλωση» της αξίας που σχετίζεται με συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Διαβάστε ακόμη: