Σε τροχιά απόλυτης πλειοψηφίας βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, ενδεχομένως στις δεύτερες εκλογές που πιθανόν να γίνουν στις 25 Ιουνίου, σημειώνει η Eurobank Equities, η οποία χαρακτηρίζει αυτή την εξέλιξη ως την καλύτερη δυνατή.

Το εκλογικό αποτέλεσμα αφήνει περιθώρια για την αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα νωρίτερα από ό,τι αναμένει η αγορά (επόμενος καταλύτης είναι η αναθεώρηση της αξιολόγησης από τη Fitch στις 9 Ιουνίου).

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, ο εκλογικός κύκλος ήταν το τελευταίο εμπόδιο για τις ελληνικές μετοχές. Με αυτό το εμπόδιο να έχει ξεπεραστεί, η Eurobank αναμένει μια απότομη ανοδική ανατιμολόγηση των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται για την ελκυστική ελληνική ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια (ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2-3%, ελκυστικά χαρακτηριστικά χρέους, φθηνές αποτιμήσεις).

Υπέρ του ρίσκου οι επενδυτές

Υποστηρίζει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να κλίνουν προς μια στάση υπέρ του ρίσκου, μετατοπίζοντας το χαρτοφυλάκιό τους προς μετοχές με υψηλότερο beta, όπως οι τράπεζες και η ΔΕΗ, οι οποίες αναμένει ότι θα είναι από τους κύριους ωφελημένους από την ηχηρή νίκη της ΝΔ.

H Eurobank Equities συστήνει ΔΕΗ (σε αντικατάσταση του ΟΤΕ) και Τράπεζα Πειραιώς στις κορυφαίες επιλογές. Επίσης διατηρεί τον ΟΠΑΠ, την Jumbo και τον Μυτιληναίο.

Διαβάστε περισσότερα