Μεγάλους αλληλόχρεους λογαριασμούς αφήνει ανοιχτούς η αλλαγή του ελάχιστου ορίου επένδυσης σε ακίνητα για τη χορήγηση χρυσής βίζας, από 250.000 σε 500.000 ευρώ.

Και αυτό διότι υπάρχει μια σειρά συμφωνιών μεταξύ πολιτών και αγοραστών που αυτή τη στιγμή τίθεται σε κίνδυνο, αλλά και ένα ολόκληρο τμήμα της αγοράς ακινήτων που έμαθε τα τελευταία χρόνια να κινείται σε αυτό το μοτίβο.
Απούλητες κατοικίες που αγοράστηκαν με μοναδικό σκοπό να πουληθούν  για χορήγηση βίζας, προκαταβολές που έχουν δοθεί και πολλές άλλες εκκρεμότητες παραμένουν αυτή τη στιγμή στον αέρα έως ότου ξεκαθαριστούν οι λεπτομέρειες των αλλαγών.

Μπορεί το νέο όριο να δύναται να καλυφθεί με αγορές περισσότερων των ενός ακινήτου, ωστόσο, πληροφορίες λένε, ότι θα υπάρξει αποκλεισμός ορισμένων περιοχών, όπως στο κέντρο της Αθήνας, (πιθανόν και της Αττικής) από το πρόγραμμα.
Να σημειώσουμε πως εδώ και κάποια χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει όλες τις χώρες που έχουν προγράμματα χρυσής βίζας είτε να τα καταργήσουν είτε να αυστηροποιήσουν τους όρους χορήγησης της.