Επειδή το θέμα της πώλησης του 20% της Εθνικής από το ΤΧΣ και των εξελίξεων γύρω από αυτό το μείζον όχι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό ζήτημα έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του και ακόμα μεγαλύτερο παρασκήνιο, έρχονται σταδιακά στο φως νέες πτυχές του σίριαλ.

Ιδού, λοιπόν, οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο ΤΧΣ- Κυβέρνησης- διοίκησης Εθνικής: Να δοθεί σε πρώτη φάση το 10% στο κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας, το Public Investment Fund (PIF), καθώς με βάση το νέο νόμο του ΤΧΣ υπάρχουν “παράθυρα” για τέτοια επιλογή (μεθόδευση ουσιαστικά), με ευθύνη της διοίκησης του Ταμείου και χωρίς διαγωνιστική διαδικασία ανοιχτή, αλλά κλειστή και με απ΄ ευθείας διαπραγματεύσεις!

Και στη συνέχεια, ανάλογα με την πορεία οικονομίας, διεθνών γεγονότων και φυσικά πορείας της μετοχής, να δίνονται τμηματικά μέσω βιβλίου προσφορών στο Χρηματιστήριο, μικρά ποσοστά, συνολικά μέχρι 10%, ώστε να μειώσει το σημερινό ποσοστό του το Ταμείο στο 20%.

Πως σας φαίνεται ο σχεδιασμός και μία πολύ πρώιμη κατ αρχήν συμφωνία όλων των εμπλεκομένων, αν όντως επιβεβαιωθεί;

Από το ΤΧΣ δεν σχολιάζουν, από την Εθνική ο ένας πόλος εξουσίας, ο Γκίκας Χαρδούβελης το βλέπει θετικά και ο άλλος πόλος, ο Παύλος Μυλωνάς, βγάζει σπυράκια όταν ακούει για Άραβες στην Εθνική Τράπεζα και τις προάλλες έλεγε σε δημοσιογράφους «Δεν πουλάω τίποτα και σε κανέναν. Δεν θα επιτρέψω στους Άραβες να μπουν στην τράπεζα και να ελέγξουν τα στοιχεία της Εθνικής» καθώς ξέρει πως είναι «τελειωμένος» από Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας αν μπουν οι Άραβες.

Στην κυβέρνηση πάντως φέρονται έξαλλοι με τον Μυλωνά γιατί θεωρούν ότι υπονομεύει την προσπάθεια αποκρατικοποίησης της τράπεζας, με απώτερο σκοπό να μη χάσει θέση, ρόλους, οφίτσια, αμοιβές! Βάζει όπως λένε το προσωπικό συμφέρον πάνω από της τράπεζας και της εθνικής οικονομίας!

Από πλευράς οικονομικού επιτελείου φαίνεται ότι έχουμε διχογνωμία Πατέλη-Σταϊκούρα.

Ο πρώτος φέρεται να προτιμά τις θεσμικές διαγωνιστικές διαδικασίες και την πώληση συνολικά του 20%, ενώ ο δεύτερος φέρεται ως θιασώτης του σπαστού σεναρίου!

Δεν… περιγράφω (καταγράφω) άλλο, προς το παρόν, γιατί θα υπεισέλθω σε…ακατάλληλες λεπτομέρειες και ακόμα είμαστε στα πρώτα-πρώτα επεισόδια και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Υπομονή να έχετε – και εσείς και εμείς…

Διαβάστε ακόμη: