Η ανανέωση του προσωπικού με «νέο αίμα», η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα νέα έξυπνα επενδυτικά προϊόντα είναι τρία κομβικά σημεία στα οποία εστιάζει η Εθνική Τράπεζα, στο κομμάτι της λιανικής.

Συγκεκριμένα η τράπεζα την τελευταία διετία δεν κάνει μόνο εθελούσιες για το προσωπικό, αλλά ενισχύει το στελεχιακό της δυναμικό με νέους υψηλής κατάρτισης εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περί τους 300 έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της από το 2021, δίνοντας νέα ώθηση στην εικόνα της τράπεζας σε ότι έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση της πελατείας.

Για την Εθνική είναι προτεραιότητα η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κυρίως σε συμβουλευτικό επίπεδο.

Σήμερα στο πελατολόγιο της Εθνικής βρίσκονται 200 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ένα δίκτυο 450 καλά καταρτισμένων συμβούλων, τους ενημερώνει προσφέροντας ποιοτική εξυπηρέτηση με απλές διαδικασίες.

Όπως έχει αναφέρει η επικεφαλής της Λιανικής Τραπεζικής της ΕΤΕ κα Χριστίνα Θεοφιλίδη, η τράπεζα έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 450 καλά καταρτισμένων συμβούλων, που βρίσκονται στο πλευρό των ΜμΕ, βοηθώντας τες να εκσυγχρονιστούν, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς, να επενδύσουν στη νέα τεχνολογία, ακόμα και για να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις μεγεθύνοντας έτσι τις προοπτικές ανάπτυξης τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΤΕ χορήγησε την τελευταία 3ετία περίπου 1,5 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αύξησε το μερίδιο της στο 30% καθώς χορηγεί το 1 στα 3 νέα δάνεια και εχει στο πελατολόγιο της 200 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το τρίτο σημείο «κλειδί» είναι η προσφορά στους πελάτες της νέων «έξυπνων» αποταμιευτικών προϊόντων, καθώς πρόκειται για μία αγορά που έχει περιθώρια ανάπτυξης προσφέροντας πολύ καλύτερες αποδόσεις στους αποταμιευτές, από αυτές των απλών προθεσμιακών καταθέσεων, που δεν ξεπερνούν το 1,25%.

Να σημειωθεί ότι η διείσδυση των επενδυτικών προϊόντων βρίσκεται χαμηλά στη χώρα μας, μόλις στο 10%, όταν στην Ιταλία είναι στο 56%, στην Ισπανία στο 33% και στο 20% στην Πορτογαλία, με την Κομισιόν να εκτιμά ότι οι τοποθετήσεις σε επενδυτικά προϊόντα στην Ελλάδα θα αυξηθεί στα 28 δις ευρώ, από 16 δις ευρώ σήμερα.

Συγκεκριμένα η Εθνική προσφέρει τα εξής επενδυτικά προϊόντα:

-Επενδυτικό Νέας Γενιάς. Πρόκειται για τη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς προγραμμάτων που είναι διετούς διάρκειας, με 100% εγγύηση κεφαλαίου και 2% απόδοση στη λήξη. Παράλληλα, ο καταθέτης/επενδυτής θα έχει λαμβάνειν και το ήμισυ της ανόδου ενός σταθμισμένου δείκτη που αποτελείται κατά 50% από τον Eurostoxx50 (μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες) και κατά 50% από το 10ετές Bund (ομόλογο γερμανικού δημοσίου).

-Αμοιβαίο Κεφάλαιο Δήλος extra income (ομολογιακό). Έχει διάρκεια μόλις 18 μήνες, στοχεύει στην διασφάλιση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και αποδίδει πέριξ του 3% ετησίως. Επιπλέον, ο καταθέτης/επενδυτής θα λάβει και την όποια υπεραπόδοση των ομολόγων που απαρτίζουν το Αμοιβαίο Κεφάλαιο.

-Full Life Plan επενδυτικό/ασφαλιστικό τακτικών καταβολών. Απευθύνεται σε πελάτες που αποταμιεύουν μέρος των εσόδων τους και επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα κεφάλαιο για το μέλλον. Η ελάχιστη συμμετοχή είναι 80 ευρώ και η συχνότητα αποταμίευσης μπορεί να είναι μηνιαία, τριμηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια.

Ενώ για τους εμπειρότερους καταθέτες/επενδυτές η ΕΤΕ διαθέτει μία πλήρη γκάμα χρηματοοικονομικών προϊόντων, τα οποία μπορούν να επιλέξουν με τη συνδρομή των εξειδικευμένων στελεχών της τράπεζας, τόσο μέσω της υπηρεσίας Premium Banking του δικτύου καταστημάτων, όσο και μέσω της καθετοποιημένης μονάδας Private Banking.

Διαβάστε περισσότερα