Γνωρίζετε υποθέτω ότι κάποιοι ισχυροί κύκλοι της διαπλοκής που έχουν ανάγει σε στρατηγική τα νταραβέρια με το κράτος επενδύουν στο σενάριο του πολιτικού χάους.

Οι ντόπιοι νταβατζήδες είναι οι μόνοι που μπορούν να επιβιώσουν κερδοσκοπώντας από την πολιτική αστάθεια.

Εξάλλου έχουν αποκτήσει τεχνογνωσία ως αεριτζήδες να χειρίζονται και να χειραγωγούν αδύναμες κυβερνήσεις και μαριονέτες πολιτικούς.

Δεν τους ενδιαφέρει αν η χώρα εκτροχιαστεί μέσα από μία παρατεταμένη αστάθεια.

Αυτό που τους νοιάζει είναι να λεηλατήσουν ό,τι απέμεινε στον κρατικό κορβανά.

Γι’ αυτό συνωμοτούν και επιχειρούν από το παρασκήνιο να διαμορφώσουν καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε μετεκλογικές κυβερνήσεις συνεργασίας τις οποίες θα μπορούν να χειραγωγούν.

Τους είναι αδιάφορο αν φύγουν από τη χώρα οι ξένοι επενδυτές.

Το ίδιο και αν ξεσπάσει μια γενικευμένη κρίση.

Αυτά τα συμφέροντα απεχθάνονται τις ισχυρές κυβερνήσεις γιατί στέκονται εμπόδιο στις βρόμικες δουλειές τους.

Γι’ αυτό οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι μεγάλες.

Ειδικά η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να αφήσει τη χώρα στο έλεος των νταβατζήδων.

Το μήνυμα του Μαξίμου πρέπει να είναι πεντακάθαρο.

Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια τοξικών και βραχύβιων μετεκλογικών συνασπισμών.

Η αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι αδιαπραγμάτευτη ακόμη και αν χρειαστεί προσφυγή σε Τρίτη εκλογική αναμέτρηση.

Εκτός όμως, από τους γνωστούς κύκλους της εγχώριας διαπλοκής που επενδύουν στο λεγόμενο σενάριο της πολιτικής αποσταθεροποίησης για να μπορούν να διαμορφώσουν συνθήκες ομηρίας για το πολιτικό σύστημα υπάρχουν και δυνάμεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία που κάνουν ό,τι μπορούν για να μην εξασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι χαρακτηριστική η απουσία κάποιων βαρύγδουπων ονομάτων από τα τηλεοπτικά κανάλια την ώρα που δίνεται η κρίσιμη μάχη.

Κάποια κορυφαία στελέχη αρνούνται να στηρίξουν δημόσια τις κυβερνητικές θέσεις, γιατί επιδιώκουν να παραμείνουν στο απυρόβλητο, έχοντας διαμορφώσει μια στρατηγική για να αποκτήσουν ρόλο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον Κ. Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία.

Διαβάστε περισσότερα