Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο της Τράπεζας Πειραιώς για τη δημόσια πρόταση στη MIG.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 979η/21.2.2023 συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Την έγκριση του περιεχομένου του πληροφοριακού δελτίου της εταιρίας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» για την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της προς τους μετόχους της εταιρείας MARFIN INVESTMENT GROUP για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3461/2006.
  • Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας «INTRAFIN ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ» κατ’ εφαρμογή της περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 4514/2018, κατόπιν αιτήματος της εταιρίας.
  • Την τροποποίηση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ««ELIKONOS CAPITAL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» για την ανάκληση της παροχής πρόσθετων υπηρεσιών της παρ. 4 του άρθρου 6 του ν. 4209/2013, κατόπιν αιτήματος της εταιρίας.

Ας σημειωθεί ότι η δημόσια πρόταση της Πειραιώς, η οποία ελέγχει το 53% των μετοχών της MIG, ανέρχεται στην τιμή του 0,217 ευρώ. Πρόκειται, μάλιστα, για τη δεύτερη, βελτιωμένη προσφορά του βασικού μετόχου, καθώς είχε προηγηθεί πρόταση και στην τιμή του 0,168 ευρώ.

Πλέον, μένει να αποδειχθεί πώς θα απαντήσει η οικογένεια Ηλιόπουλου της Seajets, η οποία ελέγχει το 11,8% των μετοχών της MIG και η οποία -εδώ και εβδομάδες- επιχειρεί να εμποδίσει το deal μεταβίβασης της Attica Group στην Strix (θυγατρική της Πειραιώς).

Σε κάθε περίπτωση, στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η μετοχή της MIG υποχώρησε σήμερα κατά τουλάχιστον 6% και προσγειώθηκε στο 0,2185 ευρώ, δηλαδή πολύ κοντά στην τιμή της δημόσιας πρότασης της Πειραιώς.

Διαβάστε περισσότερα