Τις προβλέψεις τους παραθέτουν οι μετεωρολόγοι σχετικά με το τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα.

Από τη μία υπάρχουν μετεωρολόγοι που υποστηρίζουν ότι ο καιρός θα είναι ήπιος και οι εκδρομείς θα απολαύσουν ένα τριήμερο με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές ενώ, από την άλλη, υπάρχουν μετεωρολόγοι που εκτιμούν στις προγνώσεις τους ότι είναι πιθανό να έχουμε πολλές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, με τον κίνδυνο οι εκδρομείς να δυσκολευτούν στη διαδρομή της επιστροφής.

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα;

Τη δική του πρόγνωση για το σκηνικό του καιρού το τετραήμερο της Αποκριάς γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο αναφορικά με τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας, ο μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι φέτος τα Κούλουμα θα εορταστούν με συννεφιά, τοπικές βροχές, αλλά και μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Κούλουμα με λασποβροχές, νοτιάδες και 20άρια!»

Ο καιρός το τετραήμερο της Αποκριάς:

Με αρκετή ηλιοφάνεια ,πρωινές ομίχλες και με ανέμους, κυρίως νοτιάδες οι οποίοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ θα κυλίσουν οι επόμενες ημέρες. Ωστόσο από το Σάββατο οι νοτιάδες σταδιακά θα ενταθούν, η Αφρικανική σκόνη θα κάνει την εμφάνιση της στην ατμόσφαιρα ενώ θα εκδηλωθούν και κάποιες βροχές οι οποίες θα είναι επιλεκτικές. Όλες αυτές τις ημέρες η θερμοκρασία θα βρεθεί 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα – Κακοκαιρία προβλέπει ο Κ. Μαρουσάκης

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη θα πετάξουμε χαρταετό με άστατο καιρό.

Ο μετεωρολόγος προέβλεψε ότι μέχρι την Παρασκευή ο καιρός θα είναι «ανοιξιάτικος» και θα χαλάσει στη συνέχεια (Κυριακή κυρίως και μετά) με αρκετές βροχές, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα - «Διαμάχη» μεταξύ των μετεωρολόγων

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook έδειξε ότι την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα θυμίζει και πάλι χειμώνα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Ανοιξιάτικος ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή για να μας τα χαλάσει στη συνέχεια (Κυριακή κυρίως και μετά) με αρκετές βροχές, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα βουνά μας».

Για διατήρηση των θερμοκρασιών σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, κάνει λόγο ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Στη «γραμμή» Τσατραφύλλια και ο Γιάννης Ζιακόπουλος

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Ζιακόπουλο, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα (26 & 27/2) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση ενισχυμένων νότιων ανέμων, η μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Τοπικές βροχές, των οποίων την κατανομή, την ένταση και τη διάρκεια θα δούμε τις επόμενες ημέρες, είναι αρκετά πιθανό να σημειωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Β. Αιγαίο.

 

Διαβάστε περισσότερα